Slimme mensensmokkelaars ‘lachen Europa gewoon uit’

De Verenigde Naties stelden het dodental van de zondag gezonken vluchtelingenboot vanochtend bij naar minstens 800. De Europese Unie heeft een extra top over de problematiek ingelast. Maar mensensmokkel bloeit en laat zich moeilijk uitroeien, waarschuwt de Italiaanse criminoloog Andrea di Nicola. Hij sprak met vindingrijke smokkelaars die steeds nieuwe kansen zien. Wat Europa ook doet. ‘Mensensmokkel zal er altijd zijn.’

Het zijn net touroperators. Ze doen aan marketing, op Facebook bijvoorbeeld. Er zijn bureautjes en bemiddelaars, in vluchtelingenkampen of bij busstations. En ze bieden een reis voor elk budget. ,,Wie geld heeft, kan met het vliegtuig. Geen geld? Dan ga je derde klas in een bootje en loop je risico,” schetst Andrea di Nicola, criminoloog van de universiteit in het Italiaanse Trento. Hij reisde met journalist Giampaolo Musumeci 2 jaar rond de Middellandse Zee om twaalf topsmokkelaars en hun gevolg te interviewen en schreef het boek ‘Bekentenissen van een mensensmokkelaar’.

AD >>

h/t G. Deckzeijl

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Slimme mensensmokkelaars ‘lachen Europa gewoon uit’

  1. Yvonne // 21/04/2015 om 16:40 //

    Iedereen weet dit en toch worden de grenzen niet gesloten,wat toch echt de enige oplossing is!En daarom voel ik me ook totaal niet schuldig,al verzuipen er een miljoen of meer;wij roepen al lang genoeg om adequate maatregelen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: