Als je je bek niet houdt krijg je met de knuppel, welkom in de politiestaat

Wat doe je als je een bevolking hebt die het wanbeleid van de regering niet langer pikt en dat met luide stem tot uiting wil brengen? Je keurt een wet goed die dergelijke kritiek zeer hard bestraft met als excuus dat de veiligheid van het land gegarandeerd moet blijven.

01

Dat is wat de regerende Partido Popular (PP) gedaan heeft: met de zogenaamde ‘Ley de Seguridad Ciudadana’, door zowat iedereen snel omgedoopt tot ‘Ley Mordaza’ (mordaza = knevel) worden zeven zeer ernstige overtredingen en maar liefst 31 ernstige overtredingen vastgelegd die zware boetes (tot 600.000 euro) tot gevolg kunnen hebben.

Stop de bankiers >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Als je je bek niet houdt krijg je met de knuppel, welkom in de politiestaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: