Elke dag jihad in Europa door immigratie

Terreuraanslag verijdeld nabij Frankfurt

In Oberursel bij Frankfurt is volgens de Duitse overheid een terreuraanslag voorkomen. Bij een inval in een woning is een echtpaar opgepakt en zijn verscheidene wapens in beslag genomen. De verdachten zouden van plan geweest zijn om een islamitisch geïnspireerde aanslag te plegen.

Het speciale politiecommando viel afgelopen nacht binnen in een woning in Oberursel, een stadje met zo’n 45.000 inwoners ten noordwesten van Frankfurt. De gearresteerde verdachten zijn een 35-jarige Duitse man van Turkse origine en zijn Turkse vrouw van 34. De man zou jaren geleden banden hebben gehad met de Sauerland-groep, een terroristische beweging die in 2007 van plan was om aanslagen te plegen.

Beide verdachten, strenggelovige moslims, werden volgens de Duitse overheid al enkele jaren gevolgd. Of ze contact hadden met Syriëstrijders of fundamentalistische organisaties in Duitsland, is niet meegedeeld. De man had onlangs in een doe-het-zelfzaak grote hoeveelheden waterstofperoxide gekocht en werd daarom nauwgezet in het oog gehouden. Waterstofperoxide kan als basis dienen voor springstof.

DeRedactie.be >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: