Gehandicapten kunnen barsten, asielzoekers gaan voor

Blinde en verlamde Joris van de Vliet staat 1 mei op straat

Joris van de Vliet uit Amsterdam-Noord had een gezin en een goedlopend klusbedrijf, tot hij een bacteriële infectie opliep. Sindsdien is zijn leven 180 graden gedraaid. Hij is verlamd, blind en moet binnenkort uit zijn tijdelijke onderkomen. Voorrang bij woningtoewijzing? Nee, die is voor echt ernstige gevallen.

Arbeidsongeschikt
En ook de Dienst Wonen maakt grote fouten, zegt Van de Vliet. ‘Ik kom niet versneld in aanmerking voor een woning omdat ik niet urgent ben. Dat is toch belachelijk? Ik heb alles verloren de afgelopen jaren. Ik kan niet meer werken, ik ben blind. Ik hoef geen enorm aangepast huis, een klein bovenverdiepinkje is ook goed.’

Hij is zeer pessimistisch over zijn perspectieven in de nabije weken. ‘Ik zal best her en der logeerplaatsen kunnen organiseren, maar dat is toch geen doen zo? Ik kan mijn kind niet ontvangen en bovendien krijg ik zonder vaste verblijfplaats geen uitkering.’

Parool >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Gehandicapten kunnen barsten, asielzoekers gaan voor

  1. G.Deckzeijl // 02/05/2015 om 04:58 //

    Nederlandse ambtenarij is er één om letterlijk STRONTZIEK van te worden.

    Like

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Asielzoekers gaan vóór Nederlanders! | eunmask
  2. Asielzoekers gaan vóór Nederlanders! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: