Bondgenoot Turkije voorziet IS-strijders van paspoorten. Koenders schuift de kamervragen onder het tapijt

Beantwoording Kamervragen over de uitgifte van Turkse paspoorten aan jihadgangers, hier

U hoeft er niet op te klikken, want ik ga het allemaal hieronder zetten, maar voor de volledigheid. Zaman heeft een artikel gepubliceerd waarin het stelt dat bovenstaande gebeurt. Het gaat om Oeigoeren.

According to a story in the Meydan daily, A.G., an aide of Nurali T., a Uyghur Turk working for ISIL to provide militants with passports worldwide, Nurali T.’s office in İstanbul’s Zeytinburnu district functions as an ISIL passport office. Each passport was sold for $200, A.G. told Meydan.

More than 50,000 Uyghur Turks came to Turkey with these fake passports from China via Thailand and Malaysia and entered Syria after staying a day in İstanbul, Meydan reported. A.G. claimed that most of the Uyghurs with fake passports were caught by police in Turkish airports but they were released in Turkey after their passports were seized. “The Uyghurs’ release in Turkey is due to a secret [little-known] Turkish law on Uyghur Turks. More than 50,000 Uyghurs joined ISIL through this method,” A.G. added.

Nou moet u weten dat Turkije de Oeigoeren niet als Chinezen beschouwt maar als Oost-Turken. Turkije is namelijk heel groot. Turkije is van Spanje, via Afrika, en ook vanaf Wenen helemaal tot aan China en eigenlijk nog verder. Erdogan beweerde laatst nog zelfs Cuba ontdekt te hebben.

 

01Erdogan heeft al een paar jaar moeite om niet in te grijpen in Syrië. Dat hij droomt van herstel van het groot-Ottomaanse rijk is wel duidelijk. Hij riep al eens dat Turkije zich uitstrekt van Belgrado tot Bagdad. Onder Erdogan is Turkije tot een staatssponsor voor terrorisme geworden. Hij verscheepte wapens naar Libië en vervoerde ze later voor de Amerikanen, voor zijn moslimbroedervriendje Obama, vanuit Benghazi weer terug naar Syrië toen ze daar nodig waren. Turkije is het aanvoerpunt voor verse jihadi’s en heeft trainingskampen op zijn grondgebied. Piswoest-woedend en nog iets kwaaier was hij toen Morsi afgezet werd, net als Obama, en nu ziet ie in Syrië nieuwe kansen, met Irak als goede tweede. (uit; Voor al uw regime-wisselingen: 06-ISIS)

De kamervragen en de antwoorden:

01

Een PS vooraf, meer een AS dus; nogal wat linkjes gaan naar mijn eigen website hieronder, maar verwijzen steevast door naar externe artikelen. Dat u het weet. Op het moment van dit schrijven zijn ze allen nog actief, dat heb ik gecheckt.

Oftewel. We zeggen geen fuk en maken ons er van af met wat ambtelijke taal die ons geen diplomatieke kopzorgen gaat geven.

“Eigenstandig”

Wie verzint dat soort woorden vraag ik mij dan altijd af. Ik vind het een prachtwoord. Maar we hebben er echt helemaal niks aan. In dat woordje zit de dooddoener in deze zin. Ik vind woorden mooi, net als kleurtjes en kraaltjes en spiegeltjes, ik ben net een ekster wat dat betreft. Wat staat er nou eigenlijk?

Eigenstandig. Je bent niet zelf bij Erdogan binnengelopen en hebt het hem op de man af gevraagd? Wat doen jullie dan eigenlijk wel tijdens jullie gemurmel op het wereldtoneel? Heb je hem een bloedneus geslagen en een diplomatiek incident gecreëerd? Eigenstandig?

Heb je hem de vele, vele, vele, vele, vele, vele, vele, vele, vele bronnen voorgelegd waaruit blijkt dat Turkije IS steunt, al vanaf het begin? Ik verwacht zomaar van niet.

Maar als je dan geen ‘eigenstandige’ informatie hebt, wat belet je dan om toch informatie te verkrijgen, en te gebruiken? Je hebt er geen enkele moeite mee om aan alle internationale spionage-verbanden mee te doen. Soms ontken je het in de media, omdat het irritatie opgewekt heeft, en op een ander moment sla je jezelf ermee op de borst omdat je, al dan niet verzonnen, een aanslag voorkomen hebt.

01Daar staat denk ik dat wij ze terugkrijgen. (De eerdere vragen gingen over Oeigoeren, dus het is een wat onduidelijke vraag in dit verband, of ik begrijp iets niet, dat kan ook* ) Ze zullen wel niet naar Assad gestuurd worden om berecht te worden. Ik zou hier nog wel een paar vervolgvragen op willen stellen, maar die leveren hoogstwaarschijnlijk ook niks op, en zo draaien we leuk in een nietszeggend kringetje rond. Als ze in Turkije gesnapt worden dan stuurt Turkije, de grootste sponsor van IS, ze naar ons, en ons kabinet verkondigt dat alsof het een blijde boodschap is. Opgeleide jihadi’s, met dank aan onze bondgenoot Turkije. Die zich overigens steeds nadrukkelijker met de gang van zaken in Nederland bemoeit. Heeft wandelend glijmiddel Asscher, die onderZoek nummer 301 in wilde zetten om zijn vriendjes van werk te voorzien, al eens de uitslag gegeven van dat onderzoek naar Milli Görus en Diyanet? Schiet niet op he? Hoe moeilijk is het?

Zeker ook lastig om “Eigenstandig” te doen?

01

“Turkije is op internationaal vlak actief om aspirant-jihadstrijders tegen te houden
en om uitreis te voorkomen.”

Dat is gelul, zie de links onder vele, vele, vele, …

“Bestrijding van terrorisme is voor Turkije een
prioriteit.”

Nee, Turkije is al een paar jaar samen met Qatar aanvoerder van verschillende islamitische terroristische organisaties waaronder Hamas.

“Dit blijkt ook uit de actieve rol die het speelt als co-voorzitter van het
Global Counter Terrorism Forum (GCTF), een multilateraal forum van 30 landen.”

Iedereen kan wel een forum beginnen, en er een gezellige naam bij bedenken voor de ongelovige honden, maar dat zegt helemaal niks.

“In het tegengaan van aspirant-jihadstrijders wordt informatie tussen Turkije en
het herkomstland gedeeld.”

Laat me raden. Jullie vertellen hun alles, en zij jullie niks?

“Het elkaar tijdig informeren en het delen van
informatie met betrokken landen is eveneens een specifiek onderwerp binnen de
Working Group on Foreign Terrorist Fighters binnen de anti-ISIS coalitie waar
Nederland en Turkije voorzitter van zijn, waarvan de eerste bijeenkomst
plaatsvond op 7 april jl.”

Nou, nou, Poeh, poeh. Das een hele mond vol. Zijn er al fondsen overgemaakt? “Eigenstandig”? Het is een “specifiek” onderwerp. Ja, en? Het is holle praat. Je zegt niks. En dat is ook je bedoeling.

Iedereen die een heel klein beetje eerlijk is weet waar Turkije met Erdogan staat. En dat is voor ISlam en IS.

Het is de hoogste tijd om de jihadisten van Turkije uit de NAVO te trappen en elke Turk aan onze grens te weigeren. Nog niet als ze met een witte vlag komen, want islam kent geen wapenstilstand, slechts Hudna. En dat zoek je zelf maar op.

Working Group on Foreign Terrorist Fighters binnen de anti-ISIS coalitie waar
Nederland en Turkije voorzitter van zijn

Het is een absolute gotspe. Turkije = IS. En dat weet je best. Het is van een landverradende beschamendheid. En meer woorden heb ik er niet voor. Niet voor nu. Nog wel wat plaatjes, die zeggen soms meer … Ik had ze ook door de tekst kunnen smijten, maar dat leidt maar af.

B_2bOtxWQAACJtxB0BPI2jCcAM5c9YB2b2IFdCYAAUTqOB2brgzACcAA6lxtB4-8Ws4CYAAD1pxB6xRV24IYAEMxqSBuyPCszCIAAwSq5.jpg largeBz1BrYqCcAEq5U5BzHkF6zIQAAG4bmCDcyEhVVAAAcuZtCDXK1pbW8AAtNhG.jpg large

 

 

 

 

* Jammer dat de vraagstelling loopt van de paspoortkwestie met Oeigoeren tot jihadgangers in het algemeen. Hoe breder de je de vraag maakt, hoe makkelijker ze kunnen ontwijken.

Bonusmateriaal:

‘IS valt Kobani aan vanuit Turkije’

‘ISIS Sees Turkey as Its Ally’: Former Islamic State Member Reveals Turkish Army Cooperation

Gerucht: Turkish soldiers firing mortars at Kurdish #YPG fighters in Kobane. 

‘Turkije houdt grenzen wagenwijd open voor ISIS-terroristen’

Israeli general reveals Qaeda bases in Turkey

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: