De schande die Yemen heet

01Er wordt me daar een potje wat afgebombardeerd door die bondgenoten van ons van de Islamitische Staat Saoedi-Arabië (mijn spellingcorrector denkt dat islamitisch met een kleine letter is, zo heb ik hem afgericht, maar ik maak een uitzondering om duidelijk te zijn). Je houdt het niet voor mogelijk. Nu is het dat ze zich kandidaat gesteld hebben om het opperhoofd te worden van de VN-Mensenrechtenraad anders zou je denken dat ze onmenselijk waren.

Ze hebben daar dus 150.000 grondtroepen klaarstaan. Terwijl niemand een handjevol op de been kan brengen om ISIS te verwijderen. Ze hebben in vier weken tijd meer meuk afgegooid boven Yemen dan de “coalitie” in een jaar gedaan heeft boven IS. Harald Doornbos, die mij geblokt heeft, meldde vorige week dat er überhaupt maar 1 sortie was geweest naar Syrië in een week tijd. Oorlogsmisdaad op oorlogsmisdaad. Indiscriminately, zonder onderscheid, is het woord dat bij me opkomt.

Nou vind ik het een prachttactiek als muzelmaniakken elkaar naar het leven staan, dan hebben ze even geen tijd om Christenen te vermoorden, maar internationaal-recht-technisch enzo is het natuurlijk een gotspe.

En dat de VS de aansturende kracht zijn dat leidt geen twijfel. Die leggen wat bootjes neer dat Iran er niet bij kan en verzorgen de inlichtingen, zodat SA weet waar de bommen te gooien. Met Amerikaans wapentuig.

Citaat uit een stukje van me uit 2012:

Saoudi-Arabië.
The United States has confirmed the sale of nearly $30bn (£19.5bn) of fighter jets to Saudi Arabia.
The US will send 84 Boeing F-15 jets to its key Middle Eastern ally, and upgrade 70 existing Saudi F-15s.
The agreement is part of a $60bn arms deal covering 10-15 years, approved by the US Congress last year.
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-16358068

Maar ook die illegale clusterbommen die SA gebruikt, zijn door de VS geleverd.

Dit stukje is eigenlijk bedoeld om een plek te geven aan de comments van @Polderboy die hier regelmatig wat plempt over de situatie in Yemen. En verdomd. Net als in de MSM is het ook bij ons een ondergeschoven kindje. Terwijl het toch best belangrijk is. Het is het zoveelste front in de proxy-war tussen Saoedi-Arabië en Iran. Nou zijn de Houthi’s helemaal niet zo sjiitisch als Iran, ze vormen een soort rare uitzondering die veel dichter tegen het soenisme aanligt. Maar dat voert te ver voor nu in dit stukje.

Ik weet wel zeker dat dergelijke feiten in de comments naar boven zullen komen.

Dat is soms het mooie van blogs. Een stukje waar de feiten in de comments staan. Ik kan me herinneren toen ik een jochie was, 13-14, dat ik voor het eerst over Yemen las. Toen was Yemen nog twee landen, Noord en Zuid. Het was nog de koude oorlog en het ene deel had zich aangesloten bij het Sovjet dingetje en het andere bij het Amerikaanse dingetje. Er is eigenlijk in al die jaren niks veranderd. 35 jaar. Maar ook 35 jaar een duurzame ontwikkelingsrelatie met Nederland. Yemen is één van die landen die door de opeenvolgende Nederlandse ministers van ontwikkelingssamenwerking speciaal gekoesterd wordt/werd. Met als gevolg dat wat wat we nu, niet, zien.

Ik heb een beperkt dossiertje met wat nieuwsartikels  op mijn eigen blog staan.

Comments bij DVC >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on De schande die Yemen heet

  1. Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: