jihad op de Balkan

In de jaren 1340 wist Orhan Gazi de controle over de lange kustlijn en de kleine vloot van het rivaliserende Turkse prinsdom van Karasi te verwerven. Hij bereikte zo het strategisch belangrijke schiereiland aan de overkant van de Bosporus in Gallipoli wat de oversteek naar de Balkan (Rumeli) vergemakkelijkte.

De belangrijke stad Thessaloniki werd in 1387 veroverd op de Republiek Venetië en de overwinning in de slag op het Merelveld in 1389 maakte een eind aan de Servische macht in de regio.

De Osmanen begonnen ook de politieke macht in het centrum te bundelen en creëerden hiervoor het eerste staande leger in het moderne Europa. De bekendste subeenheid van het Kapıkulu-leger waren de befaamde Yeniçeriler (janitsaren) of de ‘nieuwe soldaten’. Het betrof gedwongen rekrutering van jongens uit – vrijwel altijd – christelijke gezinnen uit met name de Balkan onder het regime van wat aangeduid wordt als devşirme. Elke provincie moest een bepaald quotum jongens van 12 tot 16 jaar oud leveren. De jongens werden afgesneden van hun ouders, regionale, culturele en religieuze achtergrond. De bedoeling was dat zij geen andere loyaliteit zouden kennen dan die aan de Osmaanse staat en de sultan.

wiki >>

1453 valt Constantinopel en komt er een einde aan het Oost-Romeinse rijk. De plundering en verkrachting van Zuidoost Europa door de Turken zal tot 1913 duren en bij de vrede van Lausanne, 1923, krijgt het huidige Turkije vorm. Maar niet alle mohammedanen zijn van het Europese continent getrapt en 80 jaar later begint het islamitische gelazer op de Balkan weer als Joegoslavië uit elkaar valt.

Het plaatje hieronder laat de opkomst en ondergang van het ottomaanse rijk zien.

Wordt Skopje het nieuwe Kiev? (Update)

Door Joost Niemöller

Afgelopen weekend vond er een aanval plaats van Albanese moslims in de plaats Kumanavo, twintig kilometer ten noorden van de hoofdstad Skopje. Een plaats met een symbolische betekenis, iets wat hier in het nieuws niet wordt opgemerkt. In Kumanavo vond in 1912 een grote slag plaats, waarbij de Serven de Turken versloegen.

Wanneer je de luchthaven van Skopje verlaat en rijdt richting Ohrid, is het eerste wat opvalt de enorme koepels met een schoorsteen her en der in het landschap neer geplempt. Nucleaire centrales? Kon je even denken, maar dan zou men hier geheel Oost Europa van energie hebben kunnen voorzien.

Het blijkt te gaan om gigantische moskeeën die daar zijn gebouwd met geld van Qatar en Saoedi-Arabië .

De hoofdstad Skopje laat je spoedig achter in z’n vlakte en bij de heuvels gekomen zie je min of meer gefortificeerde dorpen. Aan de vlaggen kun je zien wie er wonen. De zonnevlag van de Macedoniërs zelf, die je trouwens ook in alle steden ziet, en zwarte en groene vlaggen vaak met de Albanese adelaar erop, van de Albanese minderheid.

In 2001 is het eerder tot bloedige botsingen gekomen, nadat de Albanezen dachten dezelfde truc uit te kunnen halen als de UCK terroristen in Kosovo, waar de NAVO voor de gelegenheid voor luchtmacht van de moslim terroristen optrad.

Maar in Macedonië werd de opstand neergeslagen en kwam er een door de EU en de VS opgelegde vredesregeling, met weer vele extra rechten voor moslims.

Joost Niemöller >>

The Color Revolution in Macedonia Is Underway

Uit de comments hierboven door Vigilante

The diabolical plan to destabilize Macedonia by Assistant Secretary of State Victoria Nuland, the U.S. ambassador to Macedonia Jess Baily, and Macedonian «social democratic» opposition leaders Zoran Zaev and Branko Crvenkovski – who could be called the «Arseniy Yatsenyuk and Petro Poroshenko of Macedonia» – has entered a critical phase with members of the supposedly disbanded Kosovo Liberation Army (KLA) increasing their terrorist border incursions on Macedonian territory from Kosovo.

The attack by the restored KLA on the Gošince Macedonian border post, where Macedonian police officers were held hostage before the Albanian raiders returned to Kosovo, and the most recent foray by the KLA into Kumanovo could not have been possible without the knowledge of Kosovo’s military protector, NATO, which operates its largest military base in Camp Bondsteel in Kosovo.

The Ochrid Agreements saw Macedonia grant generous autonomy rights to its Albanian population in an effort to keep the violence that wracked Kosovo and Bosnia from spilling over into generally peaceful Macedonia.

At the same time Danaj was making threats against Macedonia from Albania, a NATO member state, Bosniak Muslims staged a reenactment of a wartime Nazi Waffen SS Handzar division parade in Novi Pazar, the capital of the Muslim-dominated Sandzhak province of Serbia. The Bosniaks chose May 9, Victory in Europe Day, to stage their Nazi reenactment parade. The move is similar to the neo-Nazi Waffen SS division parades conducted in Latvia, Estonia, and Lithuania and meant to outrage ethnic Russians in those countries.

The Bosniak Waffen SS troops were identifiable by their green uniforms and red fezzes and were among Hitler’s fiercest of fighters and the Bosniaks marching in Novi Pazar wore the very same uniforms on VE Day. The Bosniak Muslims of Sandzhak and their like-minded colleagues in Bosnia-Herzegovina, Montenegro, and Macedonia largely favor the establishment of an Islamic caliphate in the Balkans that would include the Bosniak Muslims and Albanians.

http://www.4thmedia.org/2015/05/the-color-revolution-in-macedonia-is-underway/

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: