islamisering: Marokko stuurt Nederland 45 imams

NRC:

Marokko is zo tevreden met haar aanpak van radicale moslims, dat ze die naar Nederland exporteert. Dit jaar met meer imams dan ooit.

Laat dat “aanpak van” maar weg, en wat er dan staat komt een stuk dichter bij de waarheid:

Marokko is zo tevreden met haar  radicale moslims, dat ze die naar Nederland exporteert.

Ik neem het hele stuk over. Punt 1 omdat je je moet registreren en het dan nu leesbaar is voor mensen die daar geen trek in hebben. En punt twee omdat ik het vanavond later zin voor zin ga toelichten.

Als de Ramadan deze maand begint, is Nederland tijdelijk 45 imams rijker. Het zijn geestelijken die vanuit Marokko worden ingevlogen om hier een maand te verblijven.

Reden van het bezoek? „Ze komen de ‘gezonde’ islam promoten”, zegt Yassin Elforkani van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), de islamitische koepelorganisatie die de trip organiseert. De 45 imams maken een tour langs moskeeën, waar ze zullen preken, met bezoekers praten en workshops geven aan Nederlandse imams. Het zal vooral gaan over radicalisering. Elforkani: „De imams gaan bepaalde begrippen beter uitleggen, zoals wat de jihad betekent.”

De gezonde islam. Met fruit en groente? Elforkani die kennen we trouwens nog.

Onze overheid is knettergek en vertrouwt de-radicalisering toe aan een haatsjeik

En wat jihad betekent dat kunt u onder andere lezen in dit stukje over haatimam Tarik Ibn Ali.

Jihad_1

Voorheen kwamen Marokkaanse imams ook al op ‘Ramadan-bezoek’, maar dit jaar zijn het er meer dan ooit. Nederland en Marokko zoeken nadrukkelijk de samenwerking in hun strijd tegen extremisme. Beide landen vrezen voor aanslagen door teruggekeerde jihadgangers uit Syrië. Marokko is met 1.354 jihadisten een van de drie landen met de meeste Syriëgangers. In Nederland heeft zo’n zeventig procent van de Syriëgangers een Marokkaanse achtergrond.

Marokko is een van de drie landen met de meeste Syrië-gangers …  Juist, en vertel mij nou eens hoe jullie denken dat dat land ons kan helpen bij zoiets ongedefinieerds als de-radicalisering? Nee, dat kun je niet. Het is net zo’n aperte onzin alsNederland gaat, samen met Marokko, het internationale adviesorgaan Global Counter Terrorism Forum (GCTF) leiden.

Marokko wil Nederland helpen bij het tegengaan van radicalisering. Het land vindt zichzelf een voorbeeld van hoe het moet.

Marokko wil Nederland helemaal nooit helpen. Zie onder andere de uitkeringenkwestie waarbij Marokko elke medewerking weigert en Nederland snoeihard chanteert. En slappe zak Asscher bakzeil haalt voor deze mohammedaanse plunderaars. Hebben we het er nog niet over dat Marokko Nederland als de 17e provincie beschouwt.

Na aanslagen in Casablanca in 2003 houdt de Marokkaanse overheid toezicht op het religieuze leven. De dominante godsdienst, het malikisme, is een relatief gematigde versie van de islam. Imams laten zich jaarlijks verplicht bijscholen om te voorkomen dat zij de Koran ‘verkeerd’ interpreteren.

Er valt niet zo veel ‘verkeerd’ aan te interpreteren, aan die koran. Het mag dan een warrig boek zijn en niet chronologisch weergegeven, maar per lengte van de soera. Abrogatie geldt, dat wil zeggen dat latere verzen eerdere teniet doen. Oftewel de verzen uit de periode in Medina gaan boven die uit Mekka. Ayaan legt het verschil uit tussen Mekka- en Medina-moslims. Dat de islam te reformeren zou zijn, is een ander onderwerp en ik ben minder optimistisch dan zij.

De islam valt niet zo ‘verkeerd’ te interpreteren, wel verschillend uit te leggen. islam heeft een tweezijdige Janus-kop. Voor de onwetende ongelovigen zal men de vreedzame Mekka-verzen reciteren, terwijl ze best weten dat die hun geldigheid op zijn best dubieus is.

„Marokko is veel verder dan Nederland met de ontwikkeling van theologische inzichten.

Je meent het? In Marokko kun je zoiets volgen als “vergelijkende godsdienstwetenschappen” wat ik ooit gevolgd heb? Of ‘vergelijkende Oosterse- en Westerse Wijsbegeerte’? Wie probeer je nou wat op de mouw te spelden, volgevroten subsidiefraudeur?

Er is geen absolute waarheid, weten ze in Marokko”, zegt Elforkani van het CMO.

Dat CMO suggereert overigens dat je namens alle Marokkanen spreekt. Jij en ik weten dat dat gelul is en dat je voornamelijk voor je eigen portemonnee (s)preekt.

In Marokko vindt men dat verzen uit de Koran gezien moeten worden in de historische context; de teksten worden minder letterlijk geïnterpreteerd.

En wij moeten jou op je woord geloven? Kun je het ook onderbouwen?

Het kabinet lijkt enthousiast. Minister Asscher (Sociale Zaken, PvdA) zei bij een recent bezoek dat Marokko de „gematigde islam” een plek heeft weten te geven in de samenleving en dat Nederland hiervan kan leren.

Asscher is nog gekker dan zijn grootvader die met zijn Joodsche Raad Joden deporteerde om de Nazi’s ten gerieve te zijn. Weet Asscher wel hoeveel Joden Marokko hebben moeten ontvluchten na de stichting van de staat Israël? Weet Asscher wel hoe de Marokkaanse jeugd over Joden denkt?

Ook het Marokkaanse islamonderwijs kan „interessant zijn voor ons”, zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) tijdens een ander bezoek.

Heb je je wel eens afgevraagd wat de islam precies onderwijst, corrupteling Koenders?

De samenwerking leidt nu tot concrete plannen. De imamopleiding van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam overweegt studenten een half jaar naar Marokko te sturen voor islamonderwijs. Er vinden nu gesprekken hierover plaats met Marokko, bevestigt opleidingcoördinator Mohamed Ajouaou.

Mootje werkt bij het ministerie van veiligheid en justitie en is tegelijkertijd opleidingcoördinator islamstudies aan de VU. Dat is de zoveelste dubieuze mohammedaan na Aissa Zanzen en Yasmina Haifi. De infiltratie van onze veiligheidsdiensten is in volle gang.

Volgens een ingewijde die betrokken is bij de gesprekken, heeft de samenwerking als voordeel dat een imamdiploma van de VU straks meer waard is. Moskeebesturen zijn nu niet happig om VU-imams aan te nemen omdat zij denken dat in Marokko opgeleide imams meer kennis hebben.

Jan Jaap de Ruiter, universitair docent islam aan de Universiteit van Tilburg, ziet niets in samenwerking met Marokko, dat hij omschrijft als een „autocratisch land”.

Als deze über-islamofiel het al zegt …

De wijze waarop het land radicalisering bestrijdt, kan voor ons geen voorbeeld zijn, zegt hij. Er geldt een zeer repressief beleid ten aanzien van radicaliserende moslims.

En in de eerste zin komt komt Jan-Jaap de Jihadi al uit de mouw. Marokko bestrijd radicaliserende moslims veel te hard. Dat is niet lief, Boehoe.

Amnesty International rapporteerde dat Marokko de afgelopen vier jaar 173 keer een gevangene heeft gemarteld. Ze werden geslagen en bedreigd met verdrinking en verkrachting. Het gaat daarbij ook om gevangenen die verdacht worden van terrorisme.

De Ruiter wijst er ook op dat de Marokkaanse overheid iedereen met een Marokkaans paspoort beschouwt als onderdaan en het als haar taak ziet de belangen van buitenlandse onderdanen te behartigen.

Zie dat linkje naar 17e provincie dat ik eerder gaf.

Dit gebeurde recent nog, in het conflict tussen Nederland en Marokko over het sociale zekerheidsverdrag. Marokkaanse Nederlanders die terug naar Marokko verhuizen, blijven hun uitkering of kinderbijslag daar ontvangen. Het kabinet probeert deze uitkeringen te verlagen, maar Marokko wil dat niet.

Dat zei ik een stukje terug ook al.

Marokkaanse delegaties kwamen vorig jaar naar Nederland om de ‘eigen’ bevolking ‘voorlichting’ te geven over deze kwestie.

Jep. Hoe kun je zoveel mogelijk geld van de kafir jatten. En hoe verdoezel je je fraude het beste, en hoe kan de staat Marokko u daarbij van dienst zijn.

Er waren ondermeer bijeenkomsten in Utrecht en Rotterdam. Vanuit de delegatie kreeg het publiek te horen dat zij een proces moesten aanspannen tegen het mogelijke verlies van hun uitkering, aldus een van de aanwezigen. „Ga hiertegen in beroep”, zou er gezegd zijn.

Op een eerder gehouden bijeenkomst werd benadrukt dat Marokkaanse Nederlanders hun roots nooit mogen vergeten. „Liefde voor je land hoort bij je geloof”, zei een Marokkaanse diplomaat volgens een andere aanwezige.

Geen enkele loyaliteit aan dit land. Waarmee gelijk de discussie beslecht is wanneer we iemand Nederlander zouden moeten noemen. Marokkanen in ieder geval helemaal nooit. Nog niet als ze tiende generatie zijn, al verduistert het CBS de cijfers nog zo ijverig.

Volgens universitair docent De Ruiter heeft de grip die Marokko probeert te houden op Marokkanen in het buitenland een remmend effect op de integratie.

De Ruiter zijn invloed zouden we het een ander keer over kunnen hebben, maar er liggen wel belangrijkere dingen te wachten.

Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders betwijfelt of samenwerking met Marokko helpt tegen radicalisering. „Jongeren die hier op jihad gaan, vinden de malikitische islam veel te gematigd”, zegt voorzitter Ahmed Charifi.

Wie? Oh, die. Ahmed, zit samen met het voornoemde hoofd algemene zaken van veiligheid en justitie, Aissa Zanzen, bij het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders. Het zal toch verdullemes nog an toe geen toeval zijn?

En de inzet, die er rechts naast staat (in het NRC):

Die vader heeft zijn zoontje met islam opgevoed en zou daarvoor berecht moeten worden wegens kindermishandeling.

Comments zijn gesloten.

8 Comments on islamisering: Marokko stuurt Nederland 45 imams

 1. G.Deckzeijl // 01/06/2015 om 10:21 //

  Geloof je dat nou echt, Sander van Walsum, dat van een “gezonde islam..???
  Wakkerschudder: zoiets bestaat niet.
  Erdogan zei eens: er is islam en dat is het. Erdogan vond de term gematigde islam zelfs
  een belediging.
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/invliegen-marokkaanse-imams-niet-beste-oplossing~a4044831/

  Like

 2. En daar hebben we Yasmine Haifi weer:
  LOL. Yasmina Haifi op 9/11 Aluhoedjes Conferentie
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/06/aluhoedjes_niet_te_strak_want_het_wordt_warm_deze_week.html

  Like

 3. G.Deckzeijl // 02/06/2015 om 07:26 //

  Had ik al eerder gemeld> http://tinyurl.com/o7kp8qc (laatste comment)
  Kijk je postvak na!

  Like

 4. Ja, ik heb het gezien. En geantwoord.

  Like

 5. G.Deckzeijl // 03/06/2015 om 06:39 //

  @Fubar, 3-6, 01:57
  Gezien! En weer geantwoord.

  Like

 6. G.Deckzeijl // 03/06/2015 om 06:48 //

  Iedere moslim in het Westen, dus ook Yassin Elforkani, is te beschouwen als INFILTRANT.
  http://tinyurl.com/pkdmbsf

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: