Porkistan heeft aanvallers Malala ‘stiekem vrijgelaten’

© afp. Malala Yousafzai.

Acht van de tien mannen die een lange gevangenisstraf zouden hebben gekregen voor de aanslag op kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai, zijn in het geheim vrijgelaten uit de gevangenis. Dat heeft plaatsvervangend commandant van de Pakistaanse politie Azad Khan vandaag onthuld.

Eind april meldde de Pakistaanse openbaar aanklager Sayed Naeem nog dat de tien mannen levenslang hadden gekregen, wat in Pakistan neerkomt op 25 jaar cel. Maar nu blijken er dus maar twee verdachten te zijn veroordeeld. De andere acht zijn vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, zei politiecommandant Khan. Zijn lezing werd bevestigd door de politiecommandant van de Pakistaanse Swat-vallei, waar Malala woonde. Waar de mannen, volgens de rechtbank allen lid van de Pakistaanse Taliban, nu zijn is niet bekend.

Dat de acht mannen zijn vrijgelaten is bij toeval ontdekt door de Britse krant Daily Mirror, die in Pakistaanse gevangenissen op zoek ging naar de tien mannen, maar er maar twee kon vinden.

Trouw >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: