AKP verliest meerderheid. Wat nu sultan?

Erdogan kennende zal die zich er niet bij neer willen leggen. Hij is vast van plan het ottomaanse kalifaat te herstellen en zelf de eerste kalief te worden. Dan laat je niet door zo iets oubolligs en verdorven Westers als democratie in de weg zitten. Het is tenslotte maar een trein die je neemt tot je bij je doel bent en dan uitstapt. En als die niet recht naar het doel gaat kun je altijd nog op zijn mohammedaans verder marcheren. Van Belgrado tot Bagdad riep die jaren geleden al. En via Morsi’s moslimbroeders dacht ie ook Egypte zijn kalifaat binnen te trekken.

Turkije steunt ISIS. Vorige week riep Erdogan nog op om Jeruzalem te veroveren, en zijn aanhangers vinden het prachtig. Die aanhangers roept ie in Europa jaarlijks op om niet te assimileren, maar toch vooral Turks te blijven. Via het uitgebreide Turkse netwerk van staats-moskeeën in Europa, Diyanet en Milli Görus, houdt Turkije de vinger aan de Turkse pols in Europa.

In Turkije zitten meer journalisten gevangen dan in China. Demonstraties slaat ie als een dictator neer. You-tube, internet, en twitter zet ie naar believen aan of uit. Procureurs, rechters, advocaten, politie-commissarissen, generaals, zonder uitzondering smijt ie ze in het gevang als ie denkt dat ze hem in de weg staan. Hij beledigt bondgenoten met hetzelfde gemak als zijn vijanden.

Het lijkt mij niet een kwestie van óf Erdogan er wat aan gaat doen, maar eerder wát Erdogan er aan gaat doen. Waarschijnlijk alles tegelijk. Erdogan heeft er nogal een handje van om ‘woest’ te zijn, dus nu zal die wel nog woestiger en woestender dan ooit zijn. Zal die de verkiezingen ongeldig verklaren of de democratie een verderflijk on-islamitisch systeem noemen en afschaffen? Zullen zijn tegenstanders bij bosjes sneuvelen of in het gevang verdwijnen?

Erdogan is er niet de man naar om het erbij te laten zitten.

 

 

 

Erdogan’s Bid To Recreate The Ottoman Empire Suffers A Devastating Defeat…. Maybe! http://theconservativetreehouse.com/2015/06/07/erdogans-bid-to-recreate-the-ottoman-empire-suffers-a-devastating-defeat-maybe/

Turkish people deliver MAJOR ELECTORAL BLOW to Erdogan and his sharia AKP party, Erdogan blames the Jews – http://pamelageller.com/2015/06/turkish-people-deliver-major-electoral-blow-to-erdogan-and-his-sharia-akp-party-erdogan-blames-the-jews.html/

Koerden vieren feest:
http://graphics8.nytimes.com/bcvideo/1.0/iframe/embed.html?videoId=100000003728020&playerType=embed

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on AKP verliest meerderheid. Wat nu sultan?

 1. G.Deckzeijl // 08/06/2015 om 08:40 //

  Daar is die notoire islamofascist helemaal niet blij mee.

  Like

 2. Ik hoorde net op de Belg al dat er misschien geen coalitie te vormen zou zijn en er nieuwe verkiezingen… En dat het dan maar de vraag zou zijn of die Koerdische partij weer de kiesdrempel zou halen.
  Huppa, Erdogans oplossing numero uno op tafel.

  “Ook de ultrarechtse MHP (16,3 procent) denkt eerder aan vervroegde verkiezingen”
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24130368/__AKP_mag_gaan_puzzelen__.html

  “Some analysts predicted an early election, which Mr. Erdogan can call if no governing majority is formed within 45 days.”

  Like

 3. Vrouwtje Umar:
  Maar er is maar één ding gevaarlijker dan een fundamentalistische Turk en dat is een boze fundo Turk.
  En nee, ik heb niet gestemd.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/06/end_of_an_erdo.html

  Sufkut.

  “Maar als ik mensen zie, die bij een politieke bijeenkomst een bomaanslag overleefd hebben, zoals op de foto hierboven, schaam ik me toch wel een beetje. Ja, de Koerden vieren ongetwijfeld feest vanavond. Het is te hopen dat Erdogan het houdt op 1150 deuren heel hard dichtslaan. Húp Turkije! Húp Koerden!”

  Like

 4. Rector Islamitische Universiteit Rotterdam ziet Joods-Armeens complot tegen Erdoğan en AKP
  http://www.doorbraak.eu/rector-islamitische-universiteit-rotterdam-ziet-joods-armeens-complot-erdogan-en-akp/

  Like

 5. De Koning: “Het grote probleem van deze uitslag is dat geen van de andere drie partijen met de partij van Erdogan wil samenwerken. Het zou zomaar kunnen dat we nieuwe verkiezingen krijgen.”
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/erdogan-door-turken-democratisch-teruggefloten

  Like

 6. G.Deckzeijl // 09/06/2015 om 06:38 //

  Tijd voor een militaire staatsgreep..???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: