Egypte opent grensovergang met Gaza

grens Egypte Gaza

Egypte heeft de grensovergang met Gaza voor het eerst in drie maanden volledig geopend. Hierdoor zijn Palestijnen in staat om de strook in- en uit te reizen. Sinds de machtsgreep in Egypte van het leger in 2013 is de grensovergang bij Rafah meestal gesloten.

Gaza wordt voor het grootste deel omgeven door Israël. Israël houdt de grens permanent gesloten. In het zuiden grenst de Gazastrook echter ook aan Egypte. De grensovergang daar is de komende drie dagen zes uur per dag open.

Ongeveer 15.000 mensen hebben zich reeds aangemeld om de grens over te steken. Zij zullen de Gazastrook echter niet allemaal kunnen ontvluchten. Een woordvoerder bij de grensovergang vertelde aan persbureau AP dat er naar verwachting ongeveer 1500 mensen doorgelaten kunnen worden, onder wie veel zieken.

Volkskrant >>

Israël houdt de grens helemaal niet dicht. De Volkskrant verkoopt onzin.

How Gaza Residents Really See Israel

Israel has been transporting truckloads of goods and services into war-torn Gaza.
Arab affairs analyst Bassem Eid tells VOI’s Dan Diker that the residents of Gaza are aware, and even admit, that Israel is the only country sustaining the Palestinian public in Gaza and enabling its reconstruction.

Listen to the Full Show

Voice of Israël >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: