Stratfor Warns: S-300 in Ukraine’s Odessa Might Cause All Out War

Kiev’s decision to deploy S-300 air defense systems in the Odessa Region puts Russian aircraft, flying in and out of Transnistria, in danger of getting shot down. This, in turn, increases the chances of a military confrontation between Russia and the West, US global intelligence company Stratfor predicted.

01

Ukraine’s plans to deploy S-300 air defense systems in the Odessa Region, right beside the border with Transnistria, a de-facto independent state wedged between Moldova and Ukraine.

This will increase the chance of a military conflict between Transnistria and Ukraine. But most importantly, it could trigger a possible confrontation between Russia and the West, US global intelligence company Stratfor reported.

The deployment of Ukrainian S-300 in the Odessa Region is troublesome due to the presence of a 1,400 Russian peacekeeper contingent in Transnistria, Stratfor said. The Russian peacekeeping mission was established in the region as per the 1992 ceasefire agreement following the War of Transnistria in 1990-1992.

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: