Le Pen en Wilders gaan alsnog Europese fractie vormen

Elsevier:

door Jelte Wiersma 15 jun 2015

PVV-leider Geert Wilders en Marine Le Pen van Front National gaan toch samenwerken binnen een eigen fractie in het Europees Parlement. Le Pen gaat de fractie dinsdag bekendmaken

Nieuw gezelschap

Tot nog toe kwamen voorvrouw Marine Le Pen van het Franse Front National en haar Nederlandse politieke partner Geert Wilders (PVV) niet verder dan vijf partijen. Behalve het Front National en de PVV zijn dat de FPÖ uit Oostenrijk, Lega Nord uit Italië en het Vlaams Belang uit België.

Zij zouden nu gezelschap krijgen van Janice Atkinson, een Europarlementariër die tot maart één van de kopstukken was van het Britse UKIP. Zij is uit UKIP gezet omdat ze in restaurants zou hebben gevraagd rekeningen fictief hoger te maken zodat ze meer onkosten kon declareren. De andere nieuweling is zeer waarschijnlijk de Hongaarse Krisztina Morvai. Zij werd tijdens de verkiezing in mei en juni 2014 op de lijst van Jobbik in het Europees Parlement gekozen, maar zij is geen lid van die partij. Jobbik is uitgesproken anti-Joods, net als Morvai.

Elsevier >>

 

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: