De Krim; grondwet en autonomie voor de aansluiting bij Rusland

Yes. The Autonomous Crimean Republic has its own constitution and parliament, the Supreme Council of Crimea, which dates back to when Crimea was a soviet satellite state. The Supreme Council voted that Crimea should become part of Russia on Thursday, March 6. It was not the first time the Council declared independence from Ukraine: in 1992, after the fall of the USSR, the council voted to establish the independent “Republic of Crimea,” and then as now the Ukrainian government refused to recognize the ruling. In 1998, a new Crimean consitution was adopted, which stipulated that Crimea would operate as an autonomous republic but would not have sovereignty.

http://www.newrepublic.com/article/116915/11-essential-questions-about-crimea-answered

In 92 kreeg de Krim vergaande autonomie, die in 95 weer gedeeltelijk werd teruggedraaid. En wie bemoeide zich er destijds mee ten gunste van de tataren, mohammedanen, Max van der Stoel.

More fruitful turned out to be the activities of the OSCE Office of High Commissioner on National Minorities established in 1993. Its head, Max van der Stoel, has focused much personal attention to Crimean issues, particularly to the problems of repatriation and resettlement of Crimean Tatars, citizenship, and, also, to some provisions of the draft Crimean Constitution.

Uit:

The Constitutional Process in the Autonomous Republic of Crimea
in the Context of Interethnic Relations and Conflict Settlement

http://www.iccrimea.org/scholarly/nbelitser.html

Dossier Oekraïne >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: