Griekenland verklaart de schuld aan haar slavenhouders illegaal

© anp xtra.

01

Zero Hedge >>

Een Grexit in vier stappen.

Een faillissement van Griekenland kan heel snel gaan, en dat gebeurt waarschijnlijk via de banken. Die liggen voor ruim 80 miljard euro aan het infuus bij de Europese Centrale Bank. Als Griekenland inderdaad zijn schulden niet betaalt, kan de ECB besluiten die noodfinanciering stop te zetten. De banken zijn dan in één klap insolvabel: ze hebben het geld niet als bezorgde spaarders en bedrijven hun tegoeden komen ophalen.

Zelfs de gedachte aan dit scenario kan al genoeg zijn voor een run op de banken. Feitelijk is dit – in slow motion – al gaande in Griekenland: tussen oktober vorig jaar en eind april haalden de Grieken ruim 30 miljard euro van hun rekeningen. Recentere cijfers zijn er nog niet, maar algemeen wordt aangenomen dat de banken verder zijn leeggehaald, en het geld ‘onder de matras’ of naar het buitenland is verdwenen.

Trouw >>

Zero Hedge >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Griekenland verklaart de schuld aan haar slavenhouders illegaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: