Denemarken: De eurosceptische anti-immigratiepartij wordt de tweede partij van het land

Deense Volkspartij

Grote winnaar van de verkiezingen is de rechts-nationalistische Deense Volkspartij met een winst van vijftien zetels. De eurosceptische anti-immigratiepartij wordt de tweede partij van het land. Alleen de Sociaaldemocratische Partij van Thorning-Schmidt is met 47 zetels groter.

De Deense Volkspartij gaat het niet om ministersposten maar om invloed, ze zal vermoedelijk gedoogsteun verlenen aan een kabinet van de liberaal Lars Løkke Rasmussen. Zijn partij Venstre verliest in de tussenstand fors (-13) en eindigt met 34 zetels als derde. Het lijkt evenwel nipt voldoende om de regering over te nemen. In de campagne zette het blauwe blok in op belastingverlagingen en strengere immigratieregels.

Nu.nl >>

h/t

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Denemarken: De eurosceptische anti-immigratiepartij wordt de tweede partij van het land

 1. Het komt op gang. Langzaam, maar zeker.

  Like

 2. G.Deckzeijl // 16/07/2015 om 08:52 //

  Het Australische NO WAY straks ook in Denemarken?
  Zou m.i. een prima stap vooruit zijn.
  https://www.netzplanet.net/bald-auch-in-daenemark-no-way-video-zur-abschreckung-von-fluechtlingen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: