Verdubbeling aantal doden door terrorisme in één jaar. Niks met islam te maken

VS: vorig jaar 30 duizend doden door terrorisme

Wereldwijd was er vorig jaar een stijging van ongeveer 50 procent in het aantal doden ten gevolge van terrorisme wereldwijd, Boko Haram en IS worden hiervoor verantwoordelijk gehouden. Waar het dodental in 2013 nog op 17.891 lag, zijn er in 2014 32.727 mensen gedood door terroristen. Dit staat te lezen in een jaarlijks rapport over de strijd tegen terrorisme.

78 procent van de dodelijke aanslagen vond plaats in vijf landen: Irak, Nigeria, Afghanistan, Pakistan en Syrië.

Boko Haram (niet islamitisch) draagt met 6286 doden op haar conto de twijfelachtige eer om de lijst van ‘dodelijkste’ terroristische organisaties aan te voeren. Hierop volgen IS (niet islamitisch) en de Taliban (niet islamitisch) met respectievelijk 6286 en 3492 doden. Al Qaida (niet islamitisch) is uit de top vijf van meest dodelijke organisaties verdwenen.

Volkskrant >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Verdubbeling aantal doden door terrorisme in één jaar. Niks met islam te maken

  1. Deze is herblogd op–> https://nl4nl.wordpress.com/2015/06/20/verdubbeling-aantal-doden-door-terrorisme-in-een-jaar-niks-met-islam-te-maken/
    En de teller staat niet stil, het gaat gewoon door. Maar het heeft totaal niets te maken met de islam. Hoe komen wij er bij om dat te denken (sarcasmeknop weer uit)

    Like

  2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
    Vrouwenmishandeling, kinderverkrachting, koppensnellen, halsafsnijden, aanslagen, stenigen, verbrandingen, overvallen, enz.enz. ‘NIETS’ met de islam te maken? Hoeveel gebrek aan hersencellen moet je hebben om dit te geloven?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: