De anti-Koerdische ‘bufferzone’ van Erdogan

Hier een plaatje waar het duidelijk op staat aangegeven. De zone dient Turkije meerdere doelen. Onlangs hebben de Koerden de grensovergang Tal Abyad veroverd. Dat was de directe aanvoerroute voor IS vanuit Turkije, aan de Turkse kant van de grens ligt Akcala. Door verovering van dat gebied konden de Koerden hun gebied in het Noord-Oosten van Syrië verbinden met hun gebied rondom Kobane. De Koerden willen dat logischerwijs verbinden met hun gebied in het Westen. Dan zouden ze één aaneengesloten gebied hebben en bovendien een groot deel van de Turkse grens afsluiten voor IS. Precies tussen die twee gebieden heeft Erdogan nu zijn ‘bufferzone’ gepland. IS behoudt een aanvoerroute en de Koerden kunnen hun gebieden niet verbinden met alle logistieke problemen die dat oplevert.

Dát is het doel van Erdogans ‘bufferzone’. Het is een pure anti-Koerdische buffer die IS moet garanderen van toegang tot Turkije.

01

Comments zijn gesloten.

6 Comments on De anti-Koerdische ‘bufferzone’ van Erdogan

 1. Like

 2. NAVO komt in spoedzitting bijeen om Turkije
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/navo-komt-in-spoedzitting-bijeen-om-turkije~a4108271/

  “De Amerikaanse reacties waren dit weekend dan ook ingehouden. Brett McGurk, speciaal vice-gezant voor de coalitie tegen IS, zei dat Turkije het recht heeft actie te ondernemen tegen terroristen, en dat dit los staat van de plannen de Turks-Amerikaanse samenwerking tegen IS te intensiferen.”

  Voor die gek had ik nog een boodschap:

  Like

 3. Obama en Erdogan gebruiken ISIS voor oorlog tegen Koerden en oprichting Kalifaat.
  Verbijsterend: Obama geeft Turkije groene licht om Amerikaanse eenheden die aan de kant van de Koerden tegen ISIS vechten te bombarderen.
  De media in het Westen reageerden enthousiast toen bekend werd gemaakt dat de Turkse luchtmacht posities van ISIS had gebombardeerd, zogezegd als vergelding voor de dodelijke terreuraanslag door ISIS vorige week in Suruc. In werkelijkheid grijpen de Turken deze –false flag?- aanslag aan voor bombardementen op de Koerden, die juist tegen ISIS vechten en de door de jihadisten verjaagde christenen in de regio een veilige haven bieden. Misschien nog wel het ergste is dat de Turkse president Erdogan hiervoor het groene licht kreeg van de Amerikaanse president Obama, die op deze wijze andermaal de wereld misleidt over wat er werkelijk gaande is in het Midden Oosten.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Obama-en-Erdogan-gebruiken-ISIS-voor-oorlog-tegen-Koerden-en-oprichting-Kalifaat

  Like

 4. G.Deckzeijl // 28/07/2015 om 22:38 //

  Onthoofding vrouw als huwelijksgeschenk.
  http://de.sputniknews.com/panorama/20150728/303511495.html

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. De anti-Koerdische ‘bufferzone’ van Erdogan |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: