Blogger doodgehakt met machetes in Bangladesh

Archiefbeeld van de moord op een andere blogger in Bangladesh in mei. © epa.

Een blogger in Bangladesh die bekendstond om zijn seculiere denkbeelden, is in de hoofdstad Dhaka doodgehakt door een bende met machetes. Niloy Chatterjee werd in zijn woning aangevallen. Hij is de vierde blogger die dit jaar is vermoord. Hij sprak zich net als de andere slachtoffers in zijn blogs uit tegen religieus extremisme.

HLN >>

Another Secular Blogger in Bangladesh Is Killed

DHAKA, Bangladesh — A group of men on Friday slit the throat of Niladri Chaterjee, an activist whose social media posts were often critical of Islam, in the fourth fatal attack this year against secular bloggers, the police said.

The assailants initially posed as potential renters asking to see the property where Mr. Chaterjee lived, said Deputy Police Commissioner Mohammad Anwar Hossain, who visited the crime scene. When they were refused entry, they forced their way in, confined Mr. Chaterjee in a room and slashed his head and neck, Commissioner Hossain said.

Mr. Chaterjee’s killing followed a pattern that has become familiar in Bangladesh.

Islamists here have long clashed with other young people who advocate a secular Bangladesh, and in recent years they have begun to assassinate people who criticize Islam online.

Mr. Chaterjee had monitored those attacks, some of which were aimed at his friends, and feared he would be next.

New York Times >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: