‘Chemische wapens ingezet tegen Koerden in Irak’

Islamitische Staat heeft mogelijk chemische wapens ingezet bij een aanval in Makhmur, 25 kilometer ten zuidwesten van de Iraakse stad Erbil. Dat meldt het Duitse ministerie van Defensie donderdag. Meerdere Koerdische peshmerga-strijders hebben brandwonden opgelopen.

Volgens de woordvoerder van het ministerie lijden sommige Koerdische strijders aan ademhalingsproblemen. De Duitse trainers in het gebied zijn ongedeerd, zei hij verder.

Het Iraakse nieuwsstation Rudaw berichtte gisteren al over de mogelijke inzet van chemische wapens tegen Koerdische troepen in Makhmur.

Volkskrant >>

‘IS gebruikte mogelijk gifgas in Irak’

Terreurgroep Islamitische Staat zou woensdag in de stad Makhmur, in het noorden van Irak, granaten met chloorgas afgevuurd hebben naar Peshmerga-strijders. Dat meldt de Duitse krant Bild donderdag op gezag van een dossier van Duitse militaire observatoren.

In de Koerdische hoofdstad Erbil, op een 60-tal kilometer ten noordoosten van Makhmur, zijn momenteel 88 Duitse soldaten gestationeerd. Ze trainen Peshmerga en Jezidi’s voor hun strijd tegen IS, met wapens die door Duitsland worden voorzien.

De Standaard >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: