IS-rebellen vermoorden gewonden in ziekenhuis, verminken hun lijken en steken alles in brand

Al maanden zijn IS-aanhangers bezig om de Libische stad Sirte, de geboorteplaats van wijlen kolonel Kadhafi in handen te krijgen. Ze pakken de Libische stammen meedogenloos aan. Zelfs gewonden worden niet ontzien. De jihadisten vielen vandaag in Sirte een ziekenhuis binnen en doodden 22 gewonde rivaliserende militieleden, waarna hun lijken werden verminkt. Nadien werd het ziekenhuis als afschrikking in brand gestoken. Dat meldde de nieuwssite al-Wasat.

Met meedogenloos geweld gaan de extremisten van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Libië tekeer tegen milities, die zich niet aan hen willen onderwerpen. Zo ook vandaag in Sirte, de geboortestad van de in 2011 ten val gebrachte Libische heerser Muammar al-Kadhafi.

HLN >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: