Burger Betaalt 1,4 Miljard Te Veel Voor Zorgverzekering

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben in 2014 een winst gemaakt van 1,4 miljard euro – een verdriedubbeling van de winst ten opzichte van 2011 – dat blijkt uit een overzicht van DNB van 18 augustus. Dit betekent dat de Nederlandse belastingbetaler 1,4 miljard euro teveel aan ziektekostenpremies betaald.

Iedereen begrijpt dat deze verplichte zorgverzekering niet bedoeld is als melkkoe en winstbron voor verzekeraars en hun eigenaren, maar juist als risicovoorziening voor de burgers. Toch stijgt de premie, krijgen de verzekerden minder van hun kosten vergoed en overheerst het gevoel dat het niet klopt en maken zorgverzekeraars ieder jaar winst over de rug van de verzekerden.

zorgverzekeringenDe zorgverzekeringsbranche is een gouden business. Iedere inwoner van NL is verplicht deze verzekering af te sluiten, op straffe van krankzinnig hoge boetes. Onderling hebben de verzekeraars een premiepot van meer dan 40 miljard te verdelen. Het management van deze bedrijven kan aan zichzelf jaarlijks enorme salarissen uitkeren, door voortgaande automatisering hebben zij steeds minder loonkosten, zij kunnen de farmaceutische industrie onder druk zetten, artsen uitknijpen en in een een-tweetje met DNB hoge buffers of reserves vormen waardoor aan het eind van de rit ‘slechts 1,4 miljard winst’ overblijft. Kortom dit is een prachtig model om een bevolking met open ogen jaar na jaar de broekriem te laten aanhalen door hun geld over te hevelen naar de eigenaren van (verzekerings)multinationals.

Rob Vellekoop, 23 augustus 2015
http://delangemars.nl/2015/08/23/burger-betaalt-14-miljard-te-veel-voor-zorgverzekering/

Via https://eunmask.wordpress.com/2015/08/23/burger-betaalt-14-miljard-te-veel-voor-zorgverzekering/

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Burger Betaalt 1,4 Miljard Te Veel Voor Zorgverzekering

 1. Kanaloa // 24/08/2015 om 14:16 //

  De farmaceutische industrie is zo machtig dat het hele zorgverleners gezelschap precies doet wat de farmaceutische industrie ze opdraagt, uiteraard tegen een vorstelijke beloning, de (autochtone) burger betaalt wel
  Uit ervaring weet ik dat de zorg hard hollend achteruit gaat en de patiënten krijgen steeds meer te maken met steeds meer nutteloze tussenstations waarover aanvragen, doorverwijzingen enz. lopen.

  Like

 2. G.Deckzeijl // 24/08/2015 om 16:10 //

  Dit al eens gelezen?
  Hoe E.Schippers in de gaten, die is gevaarlijk.
  http://tinyurl.com/ojweolb

  Like

 3. G.Deckzeijl // 24/08/2015 om 16:10 //

  Hoe had hou moeten zijn

  Like

 4. Dat is mooi kut, maar wat gaat er hier nu aan gebeuren of blijven ze ons bestelen ?????

  Like

 5. G.Deckzeijl // 25/08/2015 om 17:13 //

  Ja, ze zullen ons blijven bestelen, tenzij dit volk OPSTAAT en zegt:
  NOU IS HET GELAZER AFGELOPEN.
  Dus bv. STOPPEN met betalen van de huurverhoging!
  https://fubar.mobi/2015/08/25/woningcorporatiedirecteuren-graaien-er-dag-in-dag-uit-op-los/comment-page-1/#comment-19031
  Snap je ’t nou een beetje, Rob..???

  Like

 6. G.Deckzeijl // 30/08/2015 om 22:26 //

  Zorgpremie in 2016 OMHOOG naar 103 euro.
  Klik de link van 24-8, 16:10 maar aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: