Video: Meet Bretagne: the last known living search and rescue dog who worked at Ground Zero

Laatst levende reddingshond 9/11 blaast vandaag 16 kaarsjes uit

14 jaar geleden zocht de golden retriever Bretagne mee naar slachtoffers tussen het puin van de Twin Towers in New York na de aanslagen. Vandaag blaast ze zestien kaarsjes uit en werd de reddingshond in de bloemetjes gezet.

“De oproep om naar het World Trade Center uit te rukken op zoek naar slachtoffers was onze eerste opdracht”, legt Denise Corliss uit. “Toen we op de rampplek arriveerden, stond ik perplex van de omvang”, legt het baasje van Bretagne uit. “Toen keek ik haar aan en zag dat ze er klaar voor was.”

HLN >>

h/t G. Deckzeijl

Ik zag de video net staan bij Vlad Tepes >> en toen zag ik pas dat die ook bij HLN stond.

Comments zijn gesloten.

12 Comments on Video: Meet Bretagne: the last known living search and rescue dog who worked at Ground Zero

 1. Maarten Vasbinder // 12/09/2015 om 05:46 //

  Prachtig, het beste nieuws in lange tijd.

  Like

 2. Weet ik. Doe ik ook speciaal voor jou.

  Like

 3. G.Deckzeijl // 12/09/2015 om 07:23 //

  Als je (sommige!)mensen leert kennen begin je van de dieren te houden.

  Like

 4. Zit ook te denken om weer katten te nemen. Hopelijk ben ik begin volgend jaar zover dat ik een dakterras aan mijn woning gebreid heb en dan hebben ze wel genoeg ruimte vind ik. Mijn vorige katten konden zowel in de tuin, als mijn 5 verdiepingen en de twee van mijn ex en het hele blok rond via het dak. Ik vind het vreselijk om ze “op te sluiten” op een verdieping als ik zag wat voor lol die gasten hadden met de ruimte.
  En op 3-4 hoog in Amsterdam neem ik geen hond. Ik kan hem niet de trap op en afdragen en een trap is slecht voor ze. En een mini-hondje is geen hond, dan kan je beter een cavia nemen.

  Like

 5. G.Deckzeijl // 12/09/2015 om 07:54 //

  Ik loop ook al een tijd rond met het plan om hetzelfde te doen, met dit verschil
  dat ik op de BG zit.
  Trouwens, dat het slecht zou zijn voor honden om trap te lopen wil er bij mij
  niet in. Als je ziet wat Mechelaars en Duitse herders tijdens bepaalde trainingen
  op hindernisbanen voor de kiezen krijgen…

  Like

 6. Eén van mijn katten, Nielson, naar het aapje van Pipi Langkous (had mijn ex bedacht hoor) Zat eens in de dakgoot aan de overkant te mauwen. Vond die dat ie niet terug kon de flapdrol. Ikkuh een paar steigerplanken aan elkaar schroeven, touw om de schoorsteen werpen, en de planek laten zakken naar de overkant, had die een mooie loopbrug. Ging die alleen maar harder piepen, durfde de schijtert er niet overheen. Ophalen was geen optie, want die planken houden mij niet.
  Ik omlopen en aanbellen overal. Ja hallo, mijn kat…
  Kon ik vanuit een keukenraampje ergens naar hem toe , en terwijl ik op het aanrecht klim en mij richting hem beweeg, springt die gek al op me af. Als ik em gegrepen had had ik zelf beneden gelegen, dus maar niet. Zie em zo voor mijn neus van 4 hoog …
  Ik terugrennen, had die alleen een schrammetje op zijn neus van een struik.

  Nu een goede vriend van me. Die moest vorig jaar geloven aan de stalinistische bevolkingspolitiek van de PvdA hier. Woonde ook in de Blankenstraat waar ik 23 jaar terug al uit verjaagd ben. Zijn blok is ongeveer het laatste dat gerenoveerd/sloopt werd daar. Hij had een heel klein huisje en een katje overgehouden aan iemand die ooit eens bij me werkte en onderdak zocht voor zijn kat. Dus vorig jaar verhuisd naar ruimer, met balkon. En dat katje springt elke ochtend als die de deuren opent op de rand van het balkonhekje terwijl hij zijn hart vasthoudt.
  Vorige maand komt ie bij me: “mijn katje is zoek. Ik denk dat die op zolder zit, ze wandelt wel vaker door het trappenhuis.” geef maar foto zeg ik dan gaan we even printen en overal ophangen. Volgende dag: “printen hoeft niet meer hoor, ze komt niet meer terug.”
  Was ze van het balkon gelazerd, precies op een randje in de tuin beneden. Buuf had der naar arts gebracht en die heeft er in laten slapen, want ze was helemaal gebroken.

  Like

 7. W.H.J. Reiss // 12/09/2015 om 10:56 //

  Ik had een hele mooie mail gezonden naar SamSom, maar ik denk dat ik WEER een BAN erbij heb ! Zijn er nog meer die ook kunnen zeggen, dat ze toch met redelijk nette mails naar de 2e kamer een BAN krijgen ?

  Dag Hr. SamSom (D.Samsom@tweedekamer.nl)

  Eerlijk is Eerlijk. Wat hebben we vandaag weer mogen lachen met jouw retoriek !
  Minister (hahaha), nee Minister-President (en toen viel ik van mijn stoel) !
  Andere geschikte beroepen voor Diederikke ikke ikke zijn Trainer Nederlands elftal, Koningin van Nederland, Prinses van de Efteling, Hobit, R2D2 (Star Wars), Grumpy the cat, burgemeester van Lilliputtown en tot slot ‘The Joker’ uit Batman.
  Als Minister-President had je misschien net als ‘Steelman’ Spekman bij Utrecht een ‘Levenskaart’ kunnen krijgen bij Ajax (Godenzoonkaart) voor bewezen diensten. Of je kon het Circus Renz redden en je mocht er dan als beloning als Clown optreden. Of een ‘Levenskaart’ voor de Efteling kon je aldaar kennis opdoen over de sprookjes, die je dan tegen je giga grote kiezersschare verder kon vertellen.
  Je vriend en toeverlaat Rottenberg heeft het Sociale ‘bolwerk’ verlaten. Wat ging hij tekeer. De dolken die er van alle kanten invlogen. Naar Spekman begrijpelijk, maar naar jouw toe met je Minister-President aspiraties, hoe haalt hij het in zijn hoofd om de Godenzoon van de PvdA zo af te blaffen ! Het is maar goed, dat je straatcoach geweest bent, want die marokkanen weten ook van wanten met dolken. En dan die T.V. gesprekken waar je steeds weer laat zien, dat niemand jouw ‘grootsheid’ in de war kan brengen !
  Nog even en dan is het weer Sinterklaas, dan had je als Minister-President de asielzoeker centrums kunnen nagaan met cadeautjes zoals neem elk nog 10 van jullie vrienden mee, want straks bij de verkiezingen hebben we jullie nodig !

  SamSom, laat ze maar ‘lullen’, doorgaan jij komt er wel ! En blijf zitten, jij bent de Topper van de PvdA. Na den Uyl en Kok hebben wij zoiets als jouw niet meer mogen meemaken.

  W.H.J. Reiss

  Like

 8. W.H.J. Reiss // 12/09/2015 om 14:29 //

  Nogmaals proberen: Maar ik krijg geen feed-back. Ik ben dus gebannt.
  Goedendag (a.marcouch@tweedekamer.nl)

  Het moet toch wel lachen zijn bij de PvdA van tegenwoordig.
  Over 1 1/2 jaar, of wellicht eerder als jullie kerels waren, zal jullie dat lachen wel vergaan. Is het om die reden dat jullie zoveel zogenaamde vluchtelingen naar Nederland willen halen of is het de bedoeling om Autochtone Nederlanders na verloop van tijd voorgoed het zwijgen op te leggen.
  Voor SamSom ligt er al een nieuwe baan in het verschiet: Clown bij Circus Renz.
  Misschien met een beetje hielen likken en steun van Uw baas, Marokko, kunt U de dans der ‘niksnutten’ ontspringen. Veel opleiding heeft U niet gehad zie ik. Maarja, als Allochtoon heb je in Nederland altijd een streepje voor. De uitroeiing der Autochtonen wordt nu in een versneld tempo doorgevoerd constateer ik zelf. Wat zal Uw baas in Marokko hier tevreden over zijn !
  Nog 1 vraagje: Waarom krijgt Hr. Spekman een eeuwige seizoenkaart bij FC Utrecht ? Dat riekt toch naar omkoping. En dan kost deze seizoenkaart de stad ook nog eens 20 miljoen Euro. Waarom mag die man op zijn post als voorzitter blijven zitten ? Toch niet, omdat hij een vriendje van Biertje van der Roest is ? Eerlijk is eerlijk, in dat wegmoffelen en besodemieteren van mensen daar zijn jullie echt goed in ! Succes verder met het ‘verpatsen’ van Nederland, zijn Cultuur en de Nederlandse waarden en normen !

  W.H.J. Reiss

  Like

 9. G.Deckzeijl // 12/09/2015 om 16:52 //

  Wat heeft dat in vredesnaam te maken met de reddingshonden van 9/11.??????
  Linkdump vergeten..???

  Like

 10. G.Deckzeijl // 13/09/2015 om 09:06 //

  ON TOPIC.!!!
  (maar je moet wel goed luisteren om het te kunnen volgen…)

  Like

 11. Easy. Ben wel blij dat die een beetje doorlult, anders zou ik me vervelen. Tis geen eens dialect. Er komt hier soms een Cockney sprekende Engelsman over de vloer … En een andere kennis spreekt Liverpools-Mersey, maar die kan dan wel ook weer perfect Nederlands als die zin heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: