Over 40,000 Girls under Age 15 Married Each Year in Iran

Official Iranian government statistics show that tens of thousands of girls under the age of 15 are married off by their families each year in Iran.

The numbers may actually even be quite higher. Many families in Iran do not register underage marriages, or do so illegally, according to attorney Shima Ghoosheh, who spoke to the International Campaign for Human Rights in Iran.

On August 17, 2015, Majid Arjomandi, the head of Emergency Social Services at Iran’s State Welfare Organization, said that uninformed families tend to marry off their daughters before they reach 15. “Unfortunately that’s the reason why in recent years 360 girls under 14 have been married and ten of them were under 10,” he said.

However, Arjomandi’s statistics are dwarfed by other reports. On August 18, 2015, the Shahrvand newspaper published a report that put the number of registered underage marriages at more than 40,000 in 2014 alone.

http://www.iranhumanrights.org/2015/09/child-marriage/

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: