Denemarken. Meisje steekt moeder neer. Tiener haalde inspiratie voor gruwelijke daad uit ISIS-video’s

Drama in Denemarken: een tiener doodt haar moeder met een keukenmes. Uit onderzoek van de politie blijkt dat het meisje vóór haar daad urenlang naar onthoofdingsvideo’s van terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS) keek.

De feiten dateren al van oktober vorig jaar. Tina Römer Holtegaard (40) werd in haar eigen huis in het landelijke Kvissel door haar eigen dochter vermoord. Lisa Borch, toen 15, gebruikte een lang keukenmes en stak haar moeder 20 keer met de dood tot gevolg. Het meisje pleegde de feiten echter niet alleen, bleek uit het politieonderzoek. Ook haar toenmalige vriend, de 29-jarige Bakhtiar Mohammed Abdulla, was in huis aanwezig.

Lisa leerde Abdulla uit Irak kennen in een vluchtelingenkamp in de buurt, maar het tienermeisje had eerder ook al een relatie met een gehuwde moslim. Onder hun invloed was Lisa geobsedeerd geraakt door de radicale islam, ze had zelfs plannen om naar Syrië te trekken. Uit het onderzoek van de Deense politie blijkt nu dat ze op YouTube urenlang keek naar onthoofdingsvideo’s van ISIS, onder andere van de Britse gijzelaars David Haines en Alan Henning. De beelden moeten haar geïnspireerd hebben voor haar eigen gruwelijke daad.

Nieuwsblad >>

01Telegraph >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Denemarken. Meisje steekt moeder neer. Tiener haalde inspiratie voor gruwelijke daad uit ISIS-video’s

  1. jungleelephant // 15/09/2015 om 21:07 //

    Ik begrijp die moeder ook niet;geen van mijn kinderen moet het ooit wagen om met een moslim thuis te komen!En 15???En dan al een relatie met een getrouwde vent,ook moslim, gehad,kom op zeg!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: