De Verenigde Staten laten ISIS hun gang gaan

What is the situation year after the beginning of the airstrikes against IS group?

‘What is more important for the US – to defeat ISIS or not to deal with Assad?’

Is US Attempt to Change Regime in Syria All ‘About Oil and Pipelines’?

01

Ron Paul and Daniel McAdams explained why US Ambassador to the UN Samantha Power was trying to propagandize the American people with fabricated tales of Russian military action in Syria.

Dr. Ron Paul, a former Republican congressman, and Daniel McAdams, Executive Director of the Ron Paul Institute for Peace and Prosperity, noted that US strategies in the Middle East are related to geopolitical significance of countries such as Libya, Afghanistan and Syria.

“It has become the US strategy to try to reduce Russia’s geopolitical influence and one way of doing that is to decrease the importance of Russian oil pipelines to Western Europe. Syria is a key center in these pipelines so it is isolating Russia and Iran to a degree.”

“Their real goals are oil, pipelines and geopolitics after getting rid of Assad,” Ron Paul noted. “If you look at the whole region our policy doesn’t work. ISIL is the consequence of what the US has done in the Middle East.”

Comments zijn gesloten.

5 Comments on De Verenigde Staten laten ISIS hun gang gaan

 1. G.Deckzeijl // 19/09/2015 om 12:10 //

  Like

 2. W.H.J. Reiss // 19/09/2015 om 18:58 //

  De weg naar Palmyra was een grote open vlakte. Een voertuig IS vanuit satelliet zo waar te nemen. De USA liet Palmyra zomaar gratis voor niks vernietigen om daarna de verontwaardigde uit te hangen ! Reactie van de vrije pers ? Er IS geen vrije pers. Het IS allemaal Staats indoctrinatie gericht op de USA van die Achterlijke zwarte moslim, Bombama, uit Amerika !

  Like

 3. W.H.J. Reiss // 20/09/2015 om 13:37 //

  Adriaan Jansens zegt:
  20 september 2015 om 11:31
  Het is nu bevestigd: Islamitische Staat (ISIS) is een creatie van Amerika

  De Islamitische Staat is net als Osama bin Laden en Al Qaida een creatie van Amerika. Dat blijkt uit geheime documenten die zijn vrijgegeven door de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA. Voormalig directeur van de DIA luitenant-generaal Michael T. Flynn bevestigde het nog eens tijdens een interview met Al Jazeera.

  Bouthaina Shaaban, de naaste adviseur van de Syrische president Bashar al-Assad, zei drie jaar geleden al dat de rebellen wapens en geld kregen van overheden die tegen het Syrische bewind waren. Ze sprak ook van troepen die nog gevaarlijker waren dan Al Qaida. Deze claims werden ontkend door de Verenigde Staten, Turkije en andere landen die de rebellen steunen.

  “Ik denk dat het een bewust besluit was”
  In het interview gaf Flynn toe dat de extremistische opstand die uiteindelijk tot de Islamitische Staat leidde, onderdeel was van het Amerikaanse beleid in West-Azië. Generaal Flynn zei dat er duidelijk iets niet klopte aan het Amerikaanse beleid omdat het aantal terreurgroepen was verdubbeld.

  Hij zei dat de oorlog had geleid tot de opkomst van de Islamitische Staat en dat de VS zich niet op het conflict had moeten richten, maar op oplossingen. Flynn bevestigde tijdens het interview dat de VS in 2012 al informatie had over de Islamitische Staat. “Ik denk niet dat ze het door de vingers hebben gezien. Ik denk dat het een besluit was. Ik denk dat het een bewust besluit was,” zei hij.

  Verlenging van de militaire aanwezigheid
  Bouthaina had vanaf het begin al informatie over de zogenaamde rebellen die werden bewapend en getraind door de VS, Turkije en de Golfstaten, om ten strijde te trekken tegen het Syrische regime. Eerst werden wapens de grens over gesmokkeld door kleine groepjes opstandelingen. Later werden ze vergezeld door salafisten en Al Qaida-strijders. De landen die Assad weg wilden hebben overspoelden de regio vervolgens met wapens en geld.

  Generaal Martin Dempsey, de hoogste officier binnen het Amerikaanse leger, waarschuwde dat de oorlog tegen IS langer dan een generatie zou kunnen duren. Die Dempsey is een slimme generaal. Kort na zijn aantreden werden de rebellen bewapend en getraind in een poging de Syrische regering af te zetten en Bagdad te dwingen om Amerikaanse troepen in Irak toe te laten. En kort geleden bracht hij een bezoek aan de Afghaanse president Ashraf Ghani om in verband met de strijd tegen IS te praten over een verlenging van de militaire aanwezigheid in Afghanistan.

  Goud geld
  Lockheed Martin en andere Amerikaanse defensiebedrijven zoals AM General, SOS International en General Dynamics verdienen goud geld aan de strijd tegen IS. De overheid spendeert er steeds meer geld aan. De hoge bedragen laten zien dat het adagium ‘geen troepen op de grond’ niet klopt, aldus hoogleraar Laura Dickinson. Het werk wordt uitbesteed aan private ondernemingen. >>>>
  http://www.indiatvnews.com/news/world/islamic-state-is-a-uscreation-25872.html

  Like

 4. W.H.J. Reiss // 20/09/2015 om 13:46 //

  Adriaan Jansens zegt:
  20 september 2015 om 11:12
  16 oorlogssimulaties Pentagon met zelfde uitkomst: NAVO verliest oorlog van Rusland

  Dat was even flink slikken voor de Westerse topmilitairen, want van de voormalige superioriteit van de NAVO is namelijk niets meer over. Sterker nog: een oorlog met Rusland in Europa zal altijd worden verloren. (Afbeelding: Russische tanks)

  In de zomer van vorig jaar, kort nadat de 23 jaar eerder in het archief opgeborgen oorlogsplannen tegen Rusland waren afgestoft, hield het Pentagon naar aanleiding van de crisis rond De Krim in totaal 16 oorlogssimulaties om te zien of de NAVO in staat zou zijn om de Baltische staten in Oost Europa te verdedigen, mocht het tot een gewapend treffen met Rusland komen. Na afloop keerden de topmilitairen van het Westerse bondgenootschap depressief naar huis terug, want de uitkomst van alle 16 verschillende scenario’s was steeds dezelfde: de NAVO zal zo’n oorlog verliezen van het in alle opzichten twee keer zo sterke Rusland.

  ‘We hebben simpelweg niet genoeg kracht in Europa,’ stelde David Ochmanek, Amerikaans vice-assistent minister van Defensie. Dat komt volgens hem omdat oorlog met Rusland tot een paar jaar geleden als volkomen achterhaald werd beschouwd. De Russen integreerden immers steeds meer met de Westerse wereld – althans, dat was de heersende gedachte. ‘Als je het leger vijf jaar geleden had gevraagd naar waar ze mee bezig waren, dan zouden ze ‘terrorisme, terrorisme, terrorisme – en China’ hebben gezegd.’

  De Amerikanen hadden tijdens de Koude Oorlog zo’n 300.000 manschappen in Europa gelegerd. Daar zijn er nog maar 30.000 van overgebleven. Omdat ook de Europese landen fors bezuinigden op defensie, is de NAVO anno 2015 nauwelijks meer dan een tandeloze tijger geworden.

  De Krim aanleiding voor nieuwe analyse

  Nadat de bewoners van de Oekraïense Krim zich in een referendum vrijwel unaniem uitspraken voor aansluiting bij Rusland –in het Westen valselijk een ‘staatsgreep’, een ‘bezetting’ of zelfs ‘invasie’ genoemd- werd Ochmanek in juni 2014 door de luchtmacht benaderd voor een nieuwe militaire analyse die zou uitgaan van het ergste, namelijk dat de crisis in Oekraïne uiteindelijk zal leiden tot een oorlog tussen de NAVO en Rusland.

  16 simulaties met zelfde uitkomst: NAVO verliest van Rusland

  Twee teams, het rode team (Rusland) en het blauwe team (de NAVO) stelden een fictief scenario op waarin de Russen de Baltische lidstaten Estland en Letland onder grote druk zetten en van binnenuit ondermijnen met demonstraties, opstanden en aanvallen op overheidsgebouwen, waardoor militair ingrijpen noodzakelijk wordt. De centrale vraag: Zou de NAVO in staat zijn deze twee (kleine) landen te verdedigen?

  8 verschillende teams speelden in totaal 16 oorlogssimulaties, niet alleen in het Pentagon maar ook op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland. Alle deelnemers kregen daar zware hoofdpijn van, omdat de uitkomst iedere keer hetzelfde was: de NAVO is niet tegen een twee keer zo grote en sterke Russische overmacht opgewassen en zal een oorlog verliezen, zelfs als alle Amerikaanse en NAVO-troepen in Europa zo snel mogelijk naar de Baltische staten zouden worden getransporteerd.

  NAVO gaat toch door met provocaties

  Ochmanek wees er onder andere op dat de Russen ‘’s werelds beste luchtafweerraketten hebben, en niet bang zijn om zware artillerie te gebruiken’. Ondanks de schrikbare uitkomsten van deze ‘war games’ ging de NAVO daarna gewoon door met het provoceren van Rusland door duizenden troepen en militair materieel naar Oost Europa te verplaatsen.

  Wanneer breekt Europa met oorlogskoers VS?

  Europa mag daarom heel erg blij zijn dat er in het Kremlin een nuchtere en zinnige president zit die niet in de val getrapt is die de Amerikanen voor Rusland hadden opgezet. Niettemin zal het geduld van Rusland met Europa en de NAVO op een keer op zijn. De recente acties van de Russen in Syrië zijn een duidelijke waarschuwing dat de rode lijn van Moskou in zicht is gekomen. Het is nu de grote vraag of men in Brussel en andere Europese hoofdsteden tijdig bij zinnen komt en eindelijk breekt met de agressieve anti-Russische oorlogskoers van de VS.

  Bron
  Xander

  Like

 5. G.Deckzeijl // 21/09/2015 om 06:57 //

  We’ve got a problem in this country….

  Same here, man!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: