‘Kans op geweld tegen christen in azc is 100 procent’

Christelijke vluchtelingen in Duitse asielzoekerscentra zijn hun leven niet zeker. Zij worden door strenggelovige moslims uitgescholden, gespuugd, geslagen en met de dood bedreigd. Ook christelijke kinderen worden aangevallen. Dit bericht de krant Welt am Sonntag.

De krant Welt am Sonntag beschreef een lange rij van geweldsincidenten in asielzoekerscentra, verspreid over de Bondsrepubliek. ,,Strenggelovige moslims zeggen: ‘waar wij zijn heerst de sharia, de islamitische wet’,” vertelde de Berlijnse dominee Gottfried Martens, die zich het lot van christelijke Syriërs, Irakezen en christenen uit andere landen aantrekt. Christenen mogen hun voedsel niet bereiden, zij mogen geen kruis om hun hals dragen en zij worden aangevallen als zij niet vijf maal per dag bidden.

Fles
Een bijzonder schrijnend geval deed zich voor in Hemer, waar een groep Algerijnse moslims een christelijke man uit Eritrea en diens zwangere vrouw aanviel. De man werd geslagen met een kapotte fles.

Een jonge Syriër uit het azc in Giessen, waar veel verkrachtingen voorkomen, waarschuwt dat mannen er ‘leuzen schreeuwen die IS roept voordat ze mensen onthoofden’. ,,Ik kan hier als christen niet blijven.” Elders gingen christenen, moslims en jezidi’s met elkaar op de vuist tijdens de ramadan.

Volgens hulpverleners ligt de kans dat christenen in azc’s slachtoffer worden van geweld ‘rond de 100 procent’. Behalve gevluchte christenen zijn ook vertegenwoordigers van de Koerdische minderheid van jezidi’s vaak slachtoffer van geweld. Eerder doken berichten op over verkrachtingen in azc’s.

AD >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on ‘Kans op geweld tegen christen in azc is 100 procent’

  1. jungleelephant // 29/09/2015 om 23:47 //

    Wij weten dit,de politici weten dit net zo goed!Wordt er iets aan gedaan?Nee,niet,noppes,nada!Deze regering moet weg;we moeten uit de Eu!En daarna al die lui verwijderen!We moeten het niet accepteren dat straks wij allemaal hun slachtoffer worden!Het zijn geen vluchtelingen!Het zijn waanzinnigen!

    Like

  2. Martine B. // 03/10/2015 om 02:44 //

    Dit kan je inderdaad geen vluchtelingen noemen, het zijn duivels.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: