Moslims gekwetst omdat ze Spanje verkracht en geplunderd hebben

Spanje heeft eeuwenlang onder de Moorse bezetting geleden. Mohammedanen hebben het over Al-Andalus en hoe geweldig dat was, dat moslims samenleefden met Christenen en Joden proberen ze de ongelovigen wijs te maken. Dat nonnen ritueel verkracht werden op het altaar in de kerk laten ze maar weg. Dat Christenen en Joden als tweederangs burgers, dhimmies, behandeld werden verzwijgen ze ook. Dat een dhimmie aan de kant moest als er een moslim langskwam en dat Joden Jodensterren op moesten vermelden ze ook liever niet. Dat er elk jaar jihad-plundertochten de Pyreneën overtrokken, waarom denkt u dat Carcassonne, Zuid-Frankrijk, de langste kasteelmuur van heel Europa heeft. Dat er tienduizenden vrouwen in de Moorse harems gevoerd werden tijdens de islamitische rooftochten. Voor muzelmaniakken is het de Gouden Eeuw. Voor sommige leeghoofdige nep-islamkenners in Nederland ook:

01

Nee, Schut. islam is islam, een kalifaat is een kalifaat, met alle verschrikkingen die daar altijd bij gehoord hebben, idioot:

Het sprookjesachtige Andalusië

En wie in de mythe van het ”vreedzame samenleven” gelooft, dat volgens de collaborateurs de betrekkingen tussen veroverden en veroveraars vormde, zou er goed aan doen de verhalen over in brand gestoken kloosters en kerken te lezen, over ontheiligde kerken, verkrachte nonnen, christelijke of joodse vrouwen die ontvoerd of in harems opgesloten werden. Hij zou er goed aan doen om over de kruisigingen van Cordoba na te denken, over de opgehangenen van Granada, over de onthoofdingen in Toledo en Barcelona, Sevilla en Zamora.
Lees verder op  Het Vrije Volk

Het is niet erg politiek correct om christelijke militaire overwinningen te vieren of de ‘la Reconquista’ als een bevrijding van Spanje te beschouwen. Er wordt gezegd dat een minder ontwikkelde en een meer gewelddadige cultuur, de christelijke, een nobele en hoger staande Arabische vernietigde in Al-Andalus. Dat is een gevaarlijke en bedrieglijke legende. Het echte verhaal is veel interessanter.
http://ejbron.wordpress.com/2012/08/20/terwijl-europa-worstelde/#more-25005

Jihad, Dhimmitude and muslim Spain;
uit:  Andalusian Myth, Eurabian Reality
Al-Andalus represented the land of jihad par excellence. Every year, sometimes twice a year, raiding expeditions were sent to ravage the Christian Spanish kingdoms to the north, the Basque regions, or France and the Rhone valley, bringing back booty and slaves. Andalusian corsairs attacked and invaded along the Sicilian and Italian coasts, even as far as the Aegean Islands, looting and burning as they went. Thousands of people were deported to slavery in Andalusia, where the caliph kept a militia of tens of thousand of Christian slaves brought from all parts of Christian Europe (the Saqaliba), and a harem filled with captured Christian women. Society was sharply divided along ethnic and religious lines, with the Arab tribes at the top of the hierarchy, followed by the Berbers who were never recognized as equals, despite their Islamization; lower in the scale came the mullawadun converts and, at the very bottom, the dhimmi Christians and Jews.
Lees verder op
Andalusië: de imaginaire islamitische heilstaat

Fundamentalisten pleiten voor de vorming van een moslimstaat, waarin het kalifaat het hoogste wereldlijk gezag zou moeten vormen. Een islamitische staat zou superieur zijn aan de democratische rechtstaat. Als voorbeeld van zo’n heilstaat wordt steevast Andalusië aangevoerd, waar islamieten, joden en christenen in de 12de eeuw vreedzaam en in harmonie zouden hebben samengeleefd. Maar is dat wel zo?

Lees verder op hoeiboei
De mythe van de Gouden Eeuw in Spanje (+ update)

(Door: Emmet Scott)
Steeds opnieuw wordt ons verteld dat de eerste beide eeuwen van het Spaanse emiraat, dat naar het heet in het jaar 756 werd opgericht door Abd al- Rahman, een echte Gouden Eeuw van de Spaanse geschiedenis was.

http://ejbron.wordpress.com/2013/06/26/de-mythe-van-de-gouden-eeuw-in-spanje/

En die Spanjaarden, die houden ieder jaar een feestje dat ze de Moorse barbaren verdreven hebben. Groot gelijk hebben ze, maar ze zijn zo stom geweest om weer 2 miljoen Moren binnen hun landsgrenzen te tolereren en die beginnen, zoals gebruikelijk als ze nog in de minderheid zijn, te janken over dat prachtige ritueel. Het is ‘beledigend’ en ‘discriminerend’. Trouw:

Moor verbeeld als ‘idiote wilde’ kwetst moslims

© Alex Tieleman. Feest in het Spaanse dorp Altea. De verovering van het Iberisch Schiereiland door de Moren en de herovering door christenen worden nagespeeld voor publiek.

© Alex Tieleman. Feest in het Spaanse dorp Altea. De verovering van het Iberisch Schiereiland door de Moren en de herovering door christenen worden nagespeeld voor publiek.

Maar terwijl duizenden toeschouwers zich ’s avonds vergapen aan de parade met rijk uitgedoste acteurs, zijn de Spaanse moslims een stuk minder te spreken over het feest. Mounir Benjelloun, president van de Spaanse Islamitische Commissie (CIE), een belangenorganisatie voor de bijna twee miljoen moslims in Spanje, vindt het ‘absurd’ hoe de Moren worden neergezet. Hij vindt dat zij – vaak gespeeld door soms zwart geschminkte Spanjaarden – er als ‘idiote wilden’ uitzien. “Dit is een ‘haatevenement’. Het zou verboden moeten worden”, zegt hij.

Nee, het echte haatevenement was de Moorse bezetting van Spanje. De gruweldaden die moslims altijd begaan tegenover ieder die geen moslim is.

Voor de Moren was de Reconquista (de herovering), die in 1492 eindigde, een pijnlijke episode: 300.000 mensen werden verbannen. De taal en culturele en religieuze uitingen werden verboden. “Soms worden Moren bij de feesten aan een ketting afgevoerd alsof het honden zijn”, vertelt Benjelloun.

Voor de Christenen was de Moorse bezetting een stuk pijnlijker. Dus, fuk you !

Antropoloog Demetrio Brisset, die onderzoek doet naar volksfeesten, vindt dat de festiviteiten de identiteit en het groepsgevoel benadrukken. “Het is een vorm van cultuurbehoud, waar trouwens ook de jonge generaties nog en masse aan meedoen.”

Kostuums
Toch ziet Brisset dat de viering, met name in grotere plaatsen verandert. Het religieuze karakter verdwijnt naar de achtergrond en de historische feiten worden steeds vaker met een korrel zout genomen. Ook de kostuums worden volgens Brisset steeds ‘carnavalesker’. “Het gaat natuurlijk steeds om de uitbeelding van de ‘historische moslim’, maar het is begrijpelijk dat moslims van nu hierdoor gekwetst kunnen zijn”, zegt de antropoloog.

Sukkel, degenen die gekwetst zouden moeten zijn, zouden de Spanjaarden moeten zijn, dat ze hun vroegere en toekomstige moordenaars weer in hun land hebben rondlopen.

“Vroeger wilde niemand Moor spelen, maar nu juist wel omdat de pakken zo mooi zijn”, legt Alvado uit.

Ook hij kent de bezwaren “Dit feest is er voor iedereen hoor”, zegt hij geruststellend. “Vrouwen, atheïsten, Senegalezen, Ecuadorianen, iedereen loopt mee in de optocht.” Aan een andere voorstelling van de Moren moet hij toch niet denken. “Ik kan het mij gewoon niet voorstellen. Bovendien zijn ook moslims van harte welkom!”

Je moordenaars welkom heten, dat doen alleen suïcidale gekken.

01

Diversiteit is altijd prachtig volgens politiek correctelingen:

diversiteit

Al-Andalus >>

Comments zijn gesloten.

5 Comments on Moslims gekwetst omdat ze Spanje verkracht en geplunderd hebben

 1. tijluylenspiegel // 18/10/2015 om 02:32 //

  Tot mijn schande moet ik bekennen Fubar dat ik hier weinig kwam, en nu ik er wel kom voelt het als vreemdgaan 🙂

  Like

 2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  De enige juiste en perfecte beschrijving van de geschiedenis!

  Like

 3. Foei, Tijl ! 😛

  Like

 4. G.Deckzeijl // 18/10/2015 om 07:04 //

  ONZIN!
  Welkom.

  Like

 5. betty stolker // 18/10/2015 om 07:27 //

  Ik heb Al Andaluz gelezen. In het Spaans en moet zeggen dat het geen leuke verhalen zijn die er in staan.. Niets geen liefelijkheid en fijn samenwonen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Moslims gekwetst omdat ze Spanje verkracht en geplunderd hebben |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: