Duitse politie kan het geweld in AZC niet aan en zet het leger in

Polizei kann Streit unter Flüchtlingen nur mit Hilfe der Bundeswehr schlichten

In einer Flüchtlingsunterkunft in Lübeck ist es zu einer Schlägerei unter Flüchtlingen gekommen. Die Polizei konnte die Lage nur mit Hilfe von Bundeswehr-Soldaten bewältigen. Offenbar kommt es relativ oft zu Konflikten zwischen Flüchtlingen. Die Kieler Polizei soll versucht haben, die Vorfälle zu vertuschen.

In een vluchtelingenonderkomen in Lübeck is het tot een gevecht tussen vluchtelingen gekomen. De politie kon het voorval alleen met hulp van het leger de baas. Het komt relatief vaak tot gevechten tussen vluchtelingen onderling. De politie van Kiel zou geprobeerd hebben het voorval te verzwijgen.

Die Zeitung listet noch einige andere, bisher nicht bekannte Vorfälle auf. Wie der Mediendienst Meedia berichtet, sollen die Journalisten der Kieler Nachrichten aufgefordert worden sein, nicht über die Ereignisse zu berichten. Der FDP-Politiker Wolfgang Kubicki schreibt auf Facebook: „Sollte es zutreffen, dass die Redaktion der Kieler Nachrichten tatsächlich von der Landespolizei aufgefordert wurde, nicht über Fälle in der Flüchtlingsthematik zu berichten, die von der Landespolizei selbst als ‚relevante Ereignisse‘ eingestuft wurden, dann wäre das ein Skandal.“

De krant somt nog een aantal andere niet bekende voorvallen op. Zoals de mediadienst Meedia bericht, zouden journalisten van Kiel’s Nieuws verplicht zijn niet over de gebeurtenissen te berichten. De FDP-politicus Wolfgang Kubicki schrijft op facebook: “zou het daadwerkelijk zo zijn dat de redactie van Kiel’s Nieuws door de politie gesommeerd is om niet over de voorvallen in  vluchtelingenthema te berichten, die door de landspolitie zels als relevante gebeurtenissen omschreven worden, dan is dat een schandaal.

DWN >>

Ook bij onze zuiderburen was het weer raak:

Politie moet tussenbeide komen in asielcentrum Kapellen door vechtpartij

© photo news.

In het opvangcentrum voor asielzoekers in Kapellen is het gisterenavond een tijd lang onrustig geweest. Twee groepen bewoners raakten slaags met elkaar en de politie moest ter plaatse komen om de gemoederen te bedaren. De rust is intussen weergekeerd. Bijkomende maatregelen moeten ervoor zorgen dat dat ook zo blijft.

De problemen begonnen ’s avonds na een incident in de refter. Dat leidde tot spanningen tussen twee groepen bewoners en mondde uiteindelijk uit in een vechtpartij. De medewerkers van Fedasil riepen de lokale politie erbij en die kreeg op haar beurt versterking van de federale. Samen konden ze de gemoederen bedaren. Bij het incident vielen geen gewonden en er werden ook geen vernielingen aangericht.HLN >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: