‘Nederlanders vinden land te vol voor migratie’

Bijna twee derde van de Nederlanders, de Fransen en de Italianen zijn van mening dat hun land al zoveel buitenlanders telt, dat de opvang van meer vluchtelingen niet mogelijk is. Dit stelt een gerespecteerde Franse opiniepeiler, het Franse Instituut voor de Publieke Opinie (Ifop) in een dinsdag gepubliceerd rapport.

De Ifop deed onderzoek in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Spanje. Onder Nederlanders en Fransen lijkt de weerzin tegen de opname van vluchtelingen groot. Van de ruim duizend ondervraagden per land vindt 63 procent dat hun land te vol is. 46 procent van de ondervraagden in Frankrijk en in Groot-Brittannië vindt dat er geen verplichting bestaat mensen in nood uit het buitenland op te nemen. Dat percentage was voor Nederland 39 en voor Duitsland 21, volgens de dinsdag gepubliceerde onderzoeksresultaten.

Nederland en Frankrijk zijn met vrijwel gelijke percentages (77 en 75 procent) het meest negatief over de economische kansen die migranten zouden kunnen bieden. Overal vindt volgens het onderzoek een grote meerderheid dat de vluchtelingen binnen afzienbare tijd weer terug naar huis moeten. In Duitsland vindt 72 procent van de ondervraagden dat, tegenover maar liefst 92 procent in Nederland.

Telegraaf >>

Nederlanders meest negatief in Europa over migranten

Nederlanders zijn aanzienlijk negatiever over de komst van migranten dan inwoners van veel andere Europese landen. Het Nederlandse volk wil geen migranten, ze willen migranten ook niet helpen en ze denken dat het terroristen zijn. Dat blijkt uit opinieonderzoek uitgevoerd in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Denemarken.

Bijna tweederde van de Nederlanders denkt dat ons land al ‘vol’ is met migranten: meer kunnen er niet bij. Dat is het hoogste percentage in Europa. Zo’n 92 procent vindt dat migranten na een paar maanden of jaren weer weg moeten: ook dat is het hoogste percentage in Europa.

En we willen ze niet alleen weren. Als ze toch komen, zullen we ze niet helpen. Zo’n 77 procent zegt geen geld te willen doneren aan hulporganisaties. En 96 procent zegt niet bereid te zijn om zèlf vluchtelingen onderdak te bieden.

Afwerend
Nergens anders in Europa wordt zo afwerend gereageerd. In Spanje zegt bijvoorbeeld 42 procent van de mensen de portemonnee te trekken voor donaties. In Duitsland zegt 40 procent zelf vluchtelingen te (willen) helpen.

Dat blijkt uit een grootschalige opiniepeiling in zeven Europese landen, uitgevoerd door onderzoeksinstituut Ifop. In totaal werden meer dan 7.000 mensen gevraagd naar hun mening over de huidige stroom vluchtelingen.

Nederland valt op door zijn strenge toon, maar dat is voor de onderzoekers geen verrassing. ,,Al sinds de jaren 2000 denken Nederlanders dat hun land niet méér mensen kan opvangen. Pim Fortuyn zei destijds al dat het land vol is en dat er geen moslims meer bij mochten. Die mening wordt nu nog, tijdens de huidige vluchtelingencrisis, door 63 procent van de Nederlanders gedeeld.”

In ons land vindt 20 procent van de ondervraagden het ‘absoluut geen plicht’ om mensen uit oorlogsgebied op te vangen. Alleen in Frankrijk vinden nog meer mensen dat (24 procent). Zo’n 85 procent van de Nederlanders denkt dat onder de migranten terroristen zitten. In niet één ander land denkt zo’n grote groep dat.

AD >>

Comments zijn gesloten.

6 Comments on ‘Nederlanders vinden land te vol voor migratie’

 1. Hoe kan dat nou, ik hoorde last nog samsom beweren, die toch echt van mening was dat de meerderheid het allemaal wel zag zitten.
  Je zou er verward door worden.

  Like

 2. G.Deckzeijl // 27/10/2015 om 21:58 //

  Dat Nederland te vol is, is geen nieuws. In de troonrede van -meen ik- 1979 werd
  dat ook al geroepen.

  Like

 3. W.H.J. Reiss // 27/10/2015 om 23:12 //

  Net een mailtje gekregen van Hr. Wilders of ik een leuk liedje hier wou plaatsen dat past bij de huidige verhoudingen.
  Nou hier komt ie:
  dadadada, aha, aha, aha, Ich liebe der Wilders nicht, dadadada, aha…
  Ich schaffe es dada, aha,
  Ich bin der Didi, dadadada, aha, aha
  Mein Freund ist der Peter Rrr de Vries dadadada, aha
  Meine Freunde sagen alle, Didi wir schaffen dat, dadadada, aha,
  Meine Frau die sagt ich bin verrückt, dadadada, aha, aha
  Sie sagt ich bin ein Blödmann dadadada, aha, aha
  .

  Like

 4. G.Deckzeijl // 28/10/2015 om 06:54 //

  BULLSHIT, Reiss. Mij belazer je niet.
  Wilders reageert nergens op. Hij krijgt zoveel mails dat het voor hem niet is bij te benen.
  Binnen de pvv zijn ze niet happig om überhaupt ergens op te reageren.!!
  Ik weet dat, uit eigen ervaring.
  En als het werkelijk zo is dat je mail van Wilders hebt ontvangen,
  copypaste de boel en parkeer het hier, ok?

  Like

 5. G.Deckzeijl // 28/10/2015 om 07:03 //

  Mijn oproep aan alle 150 “volksvertegenwoordigers” luidt als volgt:
  STOP onmiddellijk met de indruk te wekken dat Nederland een immigratieland is.
  STOP onmiddellijk met de indruk te wekken dat Nederland financieel en logistiek
  op slechts 41000 vierkante kilometer alle probleemgevallen van de rest van de
  wereld zou kunnen opvangen, voeden en huisvesten.
  STOP met het volplempen van kleine dorpjes met hele hordes INFILTRANTEN,
  want het zijn geen asielzoekers/vluchtelingen of migranten, capice!

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/fractievoorzitters-in-open-brief-stop-verharding-van-het-asieldebat~a4172332/
  Meer> http://tinyurl.com/nz9t73g

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: