Vliegtuigcrash Egypte: ‘Enige mogelijke oorzaak is mechanische impact van buitenaf’

Volgens de luchtvaartmaatschappij Metrojet, ook bekend onder de vorige naam Kogalymavia, kan enkel een mechanische impact van buitenaf aan de oorzaak van de crash van haar Airbus A321 in de Egyptische Sinaï-woestijn liggen.

Onderzoek van de zwarte dozen van vlucht KGL9268 moet meer duidelijkheid verschaffen over de oorzaak van de ramp, maar op een persconferentie in Moskou sloot onderdirecteur Aleksandr Smirnov van Metrojet alvast een technische fout en menselijk falen uit.

‘Enige logische verklaring’

‘Er bestaat geen combinatie van technische mankementen die ertoe kunnen leiden dat een vliegtuig in volle vlucht uit elkaar valt’, citeert persagentschap Interfax Smirnov. Behalve technische mankementen sloot de topman ook menselijk falen als oorzaak uit. De crew zond voorafgaand aan de crash ook geen enkel signaal uit en ondernam geen poging om met de vluchtleiding in contact te komen.

Het vliegtuig was bij het dalen ook ‘volkomen oncontroleerbaar’. Het daalde niet, het stortte neer, aldus Smirnov. Volgens hem is de enige logische verklaring dan ook dat het vliegtuig neerstortte na ‘een mechanische impact van buitenaf’.

Woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin waarschuwde voor overhaaste besluiten maar sluit terrorisme voorlopig niet uit.

Knack >>

Comments zijn gesloten.

3 Comments on Vliegtuigcrash Egypte: ‘Enige mogelijke oorzaak is mechanische impact van buitenaf’

 1. Piloten zijn getrained op: bv uitvallen 1 motor en uitvoeren van noodlanding op 1 motor, of storing in het roer (opvangen met vleugelflaps), een technische storing heeft in het verleden vaak geleid tot sucsesvolle noodlanding ook op vlak water. Het gebied in Turkije waar het toestel neer kwam is daar vlak. Bij een overtrokken manouvre kan bij een gedateerd toestel misschien nog een vleugel afbreken, dit toestel is vrij nieuw. Gezien er geen noodoproep naar dichtsbijzijnde verkeerstoren was komen andere vragen naar voren. Herhaling van MH17 maar onder andere opdrachtgever en doelstelling? Benieuwd naar verdere ontwikkelingen mbt dit ongeval.

  Like

 2. Maria // 05/11/2015 om 22:44 //

  aan de paniek nu te zien van alle luchtvaart maatschappijen die NIET meer vliegen op die route Sharm El Sjheik is het 100% zeker dat er een bom ontploft is, verklaart het in stukken breken van vliegtuig en lichamen en wrakstukken in een omtrek van om en bij de 30km wat ik nu weet.
  Toch raar hé de VS hebben via satelliet beelden eerst een lichtflits gefilmd en dan crashte het uiteen en viel, nog gekker is de bemoeienissen van de VS hierin, WTF zitten zij zich te moeien hier in deze zaak waar ze geen fuck affaire mee hebben, of ze zijn ermee in betrokken want hun IS soldaatjes daar die in hun opdracht het MO terroriseren en afslachten zullen die bom aan boord gebracht hebben..

  VS heeft kemel geschoten, ongezien door 20min na die ramp uitgebreid met satelliet beelden te willen ontkrachten dat het een raket aanval was… WAAROM??? om Egypte te destabiliseren toerisme, dat is VS style opereren op aarde, alleen de pech tis een Russisch vliegtuig en Putin begraaft zoiets niet als rutte onder de onderste steen..
  het heeft totaal geen zaken met de VS of westen dus de vraag hier is waarom de VS hier zich zo moeit met dat onderzoek, maar 1 antwoord omdat ze er iets mee te maken hebben…
  waarom met MH17 niet openbaren fucking amerika hoe 2 SU25 jets dat vliegtuig van route deden veranderen en dan neerhaalden??? DIE VRAAG STELT NIEMAND HE VAN DE MEDIA

  indien IS erachter zit wel dan pas gaan Russen en Putin gans MO opruimen van alle soorten terroristen, denk dat daarom de VS er direct was om zich te moeien, is de ergste luchtvaartramp geschiedenis Russen, moet straks nog kijken via satelliet wat ze in Rusland zelf zeggen…

  Like

 3. Dat Poetin meteen een bom op parlement Turkije gooit als ze er allemaal zijn met champagne.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: