Zwarte Piet geweerd op Haagse basisscholen ondanks 12.000 protesten

DEN HAAG – Vanmorgen heeft Richard de Mos, fractievoorzitter van de lijstsamenvoeging Groep de Mos / Ouderen Partij, de door 12.077 mensen ondertekende petitie ‘Zwarte Piet moet op Haagse scholen blijven’ aangeboden aan een afvaardiging van de schoolbesturen, die onlangs hebben besloten om de klassieke Zwarte Piet op iedere Haagse basisschool te weren.

Na het aanbieden van de petitie volgde er een gesprek tussen De Mos en de afvaardiging van de schoolbesturen, waaronder de heer Gerard van Drielen, bestuursvoorzitter van de Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden.
Teleurstelling
Fractievoorzitter Richard de Mos: “Vooropgesteld dat ik het grote klasse vind dat de Haagse schoolbesturen een afvaardiging hebben gestuurd om de petitie in ontvangst te nemen en het gesprek over hun besluit met onze fractie aan te gaan, overheerst toch de teleurstelling. De Haagse schoolbesturen blijven namelijk weigeren om af te stappen van hun voornemen om onze zwarte kindervriend vrijelijk toegang te verlenen op alle Haagse basisscholen om kinderharten aldaar sneller te laten kloppen van vreugde.”

“Ik blijf het bizar vinden dat de schoolbesturen buigen voor een kleine minderheid anti-Zwarte Pieten gekkies die in onze kindervriend een discriminerende figuur zien. Opvallend was het feit dat de afvaardiging van de schoolbesturen geen cijfers kon overleggen van meldingen van ouders die dit zo zouden ervaren”, aldus De Mos.

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Zwarte Piet geweerd op Haagse basisscholen ondanks 12.000 protesten

  1. Het wordt niet alleen hoog tijd voor het afzetten van deze regering maar ook het hele linkse ambtenaren-apparaat!

    Like

  2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
    Het wordt niet alleen hoog tijd voor het afzetten van deze regering maar ook het hele linkse ambtenaren-apparaat!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: