Twitter, facebook, Whatsapp. It’s all fu*ked. Hell, even Barbie screws you (and your kids)

Stop de kwaadaardige Luistervink Barbie

Privacygroep probeert slimme pop uit de schappen te weren.

De internetverbonden Barbie-pop geeft duizenden mensen de kriebels en er is nu een petitie gestart waarin Mattel wordt opgeroepen te kappen met Luistervink Barbie.

Dé hit deze sinterkerst moet Hello Barbie zijn, de Barbie-pop die een gesprek kan voeren met je kind. Daarvoor heeft het een WiFi-verbinding om data op te slaan in de cloud.

Webwereld >>

h/t BertG.

Twitter sucks ook:

Waarover men niet twittert

Kortgeleden schreef ik het E-book IS, the Kurds and the Caliphate *). Ik investeerde een paar tientjes om het via twitter-advertenties aan te prijzen. Om die reden worden nu al mijn tweets volautomatisch beoordeeld op wel/niet acceptabel om reclame voor te maken. ‘Uitlichten’ noemen ze die vorm van reclame maken.
Hier zes screenshots van oordelen van die evaluaties:

Veren of Lood >>

Misschien niet zo gek als men begrijpt dat mohammedanen zich inkopen in de sociale media.

Saudi Prince Al-Waleed bin Talal doubles Twitter stake as Jack Dorsey is confirmed as chief executive

01

Prince Al-Waleed bin Talal has increased his stake in Twitter following Monday’s appointment of Jack Dorsey as chief executive.

The Saudi prince, who invested personally and via the Kingdom Holding Company sovereign wealth fund, doubled his stake in the troubled microblogging company to 34.9 million shares, approximately 5 per cent of the stock, making him the company’s second largest shareholder.

Independent >>

h/t Andre van Delft

WhatsFucked

WhatsApp gaat privacy niet-gebruikers beter beschermen.
Het CBP concludeerde toen dat WhatsApp voor zijn dienstverlening van de gebruiker ook toegang kreeg tot de mobiele telefoonnummers van niet-gebruikers in zijn elektronisch adresboek.
WhatsApp heeft in overleg met het CBP nu een aantal maatregelen genomen die ervoor moeten zorgen dat WhatsApp de telefoonnummers van niet-gebruikers alleen verwerkt om WhatsApp-gebruikers elkaar te laten vinden en niet voor andere doeleinden.
https://www.security.nl/posting/449741/WhatsApp+gaat+privacy+niet-gebruikers+beter+beschermen

h/t BertG.

Comments zijn gesloten.

7 Comments on Twitter, facebook, Whatsapp. It’s all fu*ked. Hell, even Barbie screws you (and your kids)

 1. Een tijdje geleden had ik ook al iets over een teddy beer vermeld die precies hetzelfde deed als dat barbie poppetje. Niks meer over gelezen verder ergens.
  Het zijn de ouders die het kopen en het als een vernieuwing zien, dan heb je weer wat om te laten zien dat je er helemaal bij hoort, zonder hier verder over na te denken omdat ze zelf ook alles op internet pleuren.
  Het ergste is nog, ik ken ze, mensen die elke toepassing hiervan toejuichen en het schitterend vinden.
  Mensen die een iPad het beste speelgoed vinden voor een 4 jarige, want dan zijn ze lekker rustig tenminste.
  Zombies kweken ze, zonder dat ze het zelf beseffen.
  En ze zijn er nog trots op ook.

  Like

 2. Televisies hetzelfde verhaal.

  De CIA wil u bespioneren via uw TV: Directeur spreekt van ‘verandering’ in de bewaking

  Apparaten die op internet zijn aangesloten lekken informatie.
  CIA directeur zegt dat deze gadgets ‘clandestiene spionage zullen veranderen’.
  Spionnen kunnen duizenden via supercomputers bespioneren.
  Mensen voorzien hun eigen huis van ‘bugs’ met apparaten met internetaansluiting.

  Als mensen een film downloaden van Netflix naar een flatscreen, of een webradio aanzetten, kan dat ongewenste waarnemers waarschuwen wat ze precies aan het doen zijn en waar ze zijn.

  Spionnen hoeven geen afluisterapparatuur in uw huis te plaatsen – de toename van ‘aangesloten’ gadgets beheerst door apps betekent dat mensen hun eigen huis voorzien van afluisterapparatuur, zegt CIA-directeur David Petraeus.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m6&s=m85&ss=P1604&l=NL

  Like

 3. Maria // 04/11/2015 om 16:28 //

  klopt heb smart TV zag op een bepaald moment dat de Tv van zichzelf dingen begon te installeren/ downloaden waar ik geen controle over had… flipte me te pletter, dus wat heb ik gedaan smart TV van direct internet af gekoppelt technieker laten komen extern en godzijdank was er geen camera in de tv zelf, want zo kunnen ze je godverdomme bespioneren life hoe je je leeft thuis, zelfde met Iphone laten jailbreaken, totaal geen cloud geen 1 app heb ik ga NIET op internet met smart phone is het achterlijkste wat je kan doen! Itunes volledig afgekoppeld van Iphone kortom enkel sms’en en bellen gaat nog, alles is eruit van wifi, alles is geblokkeerd van locatie voorzieningen weer, EN OPNIEUW GEEN APPS DOWNLOADEN op FB en Apple halen ze al je mails sms en rest eraf en kunnen op afstand je GSM activeren camera’s microfoon alles en kunnen extern berichten erop zetten en telefoon gesprekken die jij nooit voerde…

  Mijn smart tv werkt nu enkel langst een router en externe firewall voordat die aangesloten word op mijn laptop voor terug op internet te zijn zodat ik toch netflix kan bekijken maar ze hebben niet toegang tot mijn gegevens kunnen niet van buitenaf wanneer ik nu laptop aansluit op TV beeld volgen vanwaar ik Netflix bekijk (want doe dat via laptop nu die ik aansluit op laat staan dat ze dan van daaruit kunnen manipuleren en binnenbreken kan enkel via apps en Itunes Icloud en FB … en sindsdien heb ik geen verrassingen meer dat van buitenaf iemand of iets mijn smart TV wilt binnendringen of downloads te doen of ongevraagde installaties…
  dat was flippen toen die technieker smart tv open haalde en van alles onthulde hoe dom het is om rechtstreeks je smart tv aan te sluiten op internet zonder firewall en router ertussen die ervoor zorgt dat niets of niemand kan binnen dringen of hacken…
  Is het u nog niet opgevallen geen 1 tv kan je beveiligings programma’s installeren Iphone ook niet enkel Samsung kan dat wel.
  wacht tot mijn Iphone eindelijk sterft de motherfucker en dan koop ik terug Samsung is het beste wat bestaat, ook qua smart TV godzijdank zat er in mijn smart tv geen camera in wat vele andere smart tv hebben zonder dat je het weet maar dat zijn NIET de samsung apparaten, nope VS tv hebben dat allemaal en hun apps halen alles leeg wat je ziet en leest en opzoekt via internet…
  maar ja iedere dommerik moet FB hebben en al de apps op hun telefoon en dan achteraf klagen, tis zo dat veiligheidsdiensten vanalles op je telefoon kunnen zetten om je schaden en via apps en wifi locatie voorzieningen exact weet waar je staat op de planeet.

  Ik wil zo niet leven wetende dat je zelfs thuis via smart tv en smart telefoon bespioneerd kan worden alsof het niets is.
  dus moet je je voorzien erop en als een idioot alle dagen je logboeken bekijken van beveiliging om te zien hoeveel 1000den keren per dag ze poortscans doen om binnen te geraken op de PC en hoe velen vanop de planeet proberen binnen te dringen op je PC en rest. Ze zeggen allemaal dat de Chinezen dat doen, nope is de NSA amerika die jan en alleman bespioneerd. ISIS en de rest doen ze niet hoor hen bespioneren zoals ze ons bespioneren, tik maar eens in op internet hoe een bom te maken, dag erna staat staatsveiligheid aan je deur..
  En die van ISIS hebben twitter, instagram, FB kortom alles en dat sluiten ze niet af voor hen daar. maar o wee als je commentaar hebt over islam blote tiet laat zien ben je je account kwijt en die barbaren mogen alle dagen hun slachtingen doen a volonté op FB en twitter
  DAT SLUITEN DIE AMERIKANEN NIET AF HE DEZE LUXE VOOR DE KOPPENSNELLERS!!!
  nee het gepeupel wordt bespioneerd…

  Like

 4. Maria // 04/11/2015 om 16:28 // Beantwoorden
  ” ik ga NIET op internet met smart phone ”
  ————

  Waarom heb je dan een smartphone ?

  Ik heb zo’n wegwerp telefoon van een tientje met beltegoed waar je naam niet aan vast zit …

  Like

 5. Ik zeg niks.
  Waarom heb je dan een smartphone. Alle apps die er op staan doen ongeveer hetzelfde.
  Hier ook een oude GSM en daar blijft ook zo. Een telefoon met een MP3 speler en een camera, meer niet.
  Maar het toestel staat nauwelijks aan. Vrijwel kent me nummer.

  Like

 6. Vrijwel niemand kent mijn nummer.
  En dat wil ik zo houden ook.

  Like

 7. Maria // 04/11/2015 om 18:31 //

  wel Fubar ik weet het niet
  jaren geleden gingen mijn smartfhones allemaal na exact 1j stuk van samsung…
  ik kocht altijd de duurdere versies, en toen samsung smartphone opnieuw kapot was laatste keer was ik belangrijke smsen kwijt al mijn opgeslagen telefoon nr erop dat ik zo kwaad was en me toen een Iphone heb gekocht…

  grootste mls koop ooit, oke Iphone werkt al 4j maar had die 700 euro betaald 4j geleden en dus zolang die niet kapot gaat koop ik geen nieuwe… dat ben ik, na een gevalletje in de Balkan waar ik met mijn IPhone was schakelde Apple vanuit VS heel mijn Iphone uit en moest eerst alle gegevens van mij doorsturen naar de VS. Kan niet schrijven wat ik juist deed maar zorgde ervoor dat Iphone on tracebaar was daar…

  Nu bij terug komst stelden IT’ers vast wat de VS met mijn Iphone hadden gedaan, waanzin van buitenaf met een virus volledig kapot gekregen, na paar weken was niet te repareren, enige optie wat ik toen kreeg was ongeregistreerde nieuwe Iphone gekregen gratis omdat ik weken zonder GSM zat en hebben zij alles uitgelegd en de Iphone uitgeschakeld voor de VS nu zelf, dat is dat jailbreaken, dus op dat vlak ben ik gerust nu haat het wel dat ze geen samsung wilden geven maar ja die was duurder want die kostte 1000 euro…

  is de grootste miskoop ook ik wist ook niet op voorhand dat je niet zelf muziek erop kon zetten enkel via Itunes enz…
  anders had ik dat nooit gekocht die Iphone, maar is perfect uit te schakelen en JE MAG HEM NIET OP NAAM KOPEN EN NOOIT AANSLUITEN OP DE PC OM UP TE GRADEN;
  gsm NR kent ook niemand van me alle zakelijke telefoons van me zijn erop doorgeschakeld is allemaal legaal en officieel andere GSM die ik heb zijn idd oude met drukknoppen toestellen das voor mij en mijn vrienden, niemand anders hoeft mijn nr’s te hebben ben geen beller of zo’n idioot die dag en nacht ligt te smsen… heb een zaak daar steek ik al mijn tijd in en mijn dieren en overgebleven dierbare mensen, maar dat contact is real en niet virtueel…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: