VS: “Bom aan boord meest waarschijnlijke piste”

Zowel de Amerikanen als de Britten vermoeden dat er wellicht een bom aan boord is ontploft op de Metrojet Airbus A321. De Britse regering heeft intussen alle vluchten vanuit Sharm el-Sheikh naar het Verenigd Koninkrijk geschrapt.

Volgens het departement is er veel werk nodig om de gegevens van het apparaat veilig te stellen. De zogenoemde ‘flight data recorder’, die de vluchtgegevens elektronisch vastlegt, is wel in goede staat uit de wrakstukken van het toestel gehaald.

Islamitische Staat
Terreurbeweging Islamitische Staat herhaalde vandaag dat zij verantwoordelijk zijn voor het neerstorten van het vliegtuig. Algemeen wordt aangenomen dat dat niet het geval is. Bij de crash kwamen alle 224 inzittenden van het toestel van de Russische vliegmaatschappij Metrojet om het leven.

De Britse regering acht het mogelijk dat een explosie de oorzaak van het neerstorten van het Russische toestel is geweest. “Nu er meer informatie bekend wordt, zijn we steeds meer bezorgd dat het vliegtuig mogelijk is vernietigd door een bom”, verklaarde het kantoor van premier Cameron deze avond.

HLN >>

ISIS releases video claiming revenge ‘downing’ of Russian passenger jet over Sinai

A new Islamic State video shows a Russian-speaking jihadist praising his “Sinai brothers” for “taking down” a Russian passenger jet and threatening more attacks, while both Russia and Egypt say the group doesn’t possess the means to shoot down a plane.

 

In the newly-released video, five Islamic State (IS, formely ISIS/ISIL) jihadists are seen sitting outside as one of them praises militants in the Sinai Peninsula for allegedly bringing down the Russian A321 passenger jet with 224 people on board.

Surrounded by four fellow jihadists, a Slavic-looking man speaking both in Russian and Arabic, addresses President Vladimir Putin, warning the Russian leader that he would regret targeting ISIS in Syria.

With a knife in hand, he threatens to continue taking down planes, invading countries, and killing people in retaliation for Russia’s military operation in Syria.

RT >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on VS: “Bom aan boord meest waarschijnlijke piste”

  1. Wel ik vermoedde al iets richting IS en als dit zelfstandig is gaan de zaken voor Poetin gewoon door met is doelen bombarderen, echter is het een opdracht van Erdogan omdat Poetin in zijn vaarwater zit dan kan de situatie wel eens veranderen en krijgt Turkije/Erdogan ook Poetin op zijn dak met een welgemikte bom en dan groot genoeg om het hele parlement op te ruimen. Dan liggen de kaarten weer anders.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: