Over seksslavinnen van 7 jaar en jonger

door Marjolein Hurkmans

Vernederd tot op het bot en misbruikt als seksslavin, dat is het lot van de duizenden vrouwen die door IS gevangen worden gehouden in Syrië en Irak. Mét medeweten én hulp van de vrouwen die zich wel hebben bekeerd tot het strenge islamitische geloof. Judit Neurink dook in het leven van deze slachtoffers van het wrede regime van Abu Bakr Al-Baghdadi en zijn ’broeders’.

‘Ik heb gruwelijke verhalen gehoord”, vertelt ze. „In de afgelopen periode heb ik met honderden yezidi-vrouwen (een Koerdische geloofsovertuiging, red.) gesproken die ontvoerd werden door het kalifaat, maar uiteindelijk zijn ontsnapt. Soms was dat moeilijk. Ze schamen zich, willen dingen niet vertellen. Maar als je doorvraagt, gaan je haren recht overeind staan. Dit was wat dat betreft een zwaar boek om te maken. Het research heeft er behoorlijk ingehakt.”

Ze woont zelf inmiddels al acht jaar in Koerdistan. Naast de verhalen van de yezidi-vrouwen deed Judit ook onderzoek naar de ’moeders van het kalifaat’ en de jihadbruiden; de vrouwen die zich vrijwillig aansluiten bij de strenge islamitische organisatie en vaak uit het Westen komen, vrijwillig rondlopen in alles verhullende zwarte gewaden en tevreden zijn met de rol van moeder en strijder.

Seksslavinnen

„Volgens de orthodoxe moslims zijn echtgenotes onaantastbaar. Je hebt gemeenschap met ze om kinderen te verwekken, niet om daar plezier aan te beleven. Daar zijn de slavinnen voor. Kennelijk zijn er vrouwen die dat aanspreekt. Ze worden geronseld met mooie beloftes: ’kom hierheen. In het Westen zeggen ze dat je vrij bent, maar dat ben je helemaal niet. Je moet net zo hard werken als een man en bent ondertussen verantwoordelijk voor de kinderen en het huishouden. Hier heb je het recht om alleen maar moeder te zijn.’ Vrouwen die in handen vallen van de ronselaars worden enorm geïndoctrineerd.”

Telegraaf >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Over seksslavinnen van 7 jaar en jonger

 1. G.Deckzeijl // 12/11/2015 om 00:11 //

  Het mooiste geluid wat ik sinds jaren heb gehoord.!!!

  De enige taal die door dat smerige UITSCHOT wordt verstaan.
  Kill ‘em all.
  Let allah sort ‘em out.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: