De EU beloont zijn afpersers, bedreigers en binnendringende aanvallers

NOS:

Europa en Afrika akkoord over steunfonds migratie

Europa en Afrika hebben afspraken gemaakt over een noodfonds van de EU voor Afrika. Er wordt ruim 1,8 miljard euro in gestort. Dat is het resultaat van de migratietop op Malta.

Het nieuwe fonds is bedoeld om de oorzaken van migratie aan te pakken. Door armoede en werkloosheid te bestrijden, moet het voor Afrikanen minder interessant worden om naar Europa te vluchten.

Dat is het mooie en vernieuwende van de EU. Als een oplossing al 40 jaar niet werkt, dan denken de EU-regenten dat het dit keer wel werkt.

In 2007 gaven de 22 landen die lid zijn van de OESO 103,6 miljard dollar aan ontwikkelingshulp. Bron wikipedia

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ontwikkelingshulp_door_Nederland

Eeuhm. Geëxtrapoleerd naar een periode van 30 jaar is dat dus ruim 3000 miljard. En dat zijn dan nog alleen de OESO landen. En private initiatieven zijn hier niet in meegenomen.

Met het geld moeten onder meer bedrijven worden gesteund en voedseltekorten worden opgelost.

En wat gebeurt er als je voedseltekorten oplost? Dan komen er nog meer Afrikaantjes. Dat is geen oplossing, dat is het probleem vermenigvuldigen. Volgens schattingen zullen er in het jaar 2100 4 miljard Afrikanen zijn, en omdat het er dan vast niet ene jota beter is dan nu, zullen die 4 miljard ook naar Europa willen komen. Wat denken jullie daar aan te doen met je 1.8 miljard?

Niet alle Afrikaanse leiders zijn positief. Een aantal van hen denkt dat het fonds niet groot genoeg is om effectief te zijn.

Zou ik ook zeggen als ik een Zwitserse bankrekening had.

‘Tachtig procent ontwikkelingshulp naar Zwitserse bankrekeningen’ – www.meervrijheid.nl…

Hebben de EU-rocraten wel eens van Dambisa Moyo gehoord?

Buitenlandse hulp is dé oorzaak van armoede in Afrika. Een boodschap van de Zambiaanse econome Dambisa Moyo
“In the past fifty years, more than $1 trillion in development-related aid has been transferred from rich countries to Africa. Has this assistance improved the lives of Africans? No. In fact, across the continent, the recipients of this aid are not better off as a result of it, but worse—much worse.”
http://www.amazon.com/Dead-Aid-Working-Better-Africa/dp/0374139563 

SPIEGEL Interview with African Economics Expert

“For God’s Sake, Please Stop the Aid!”

http://www.spiegel.de/international/spiegel/0,1518,363663,00.html

Dambisa Moyo gelooft niet in ontwikkelingshulp – www.novatv.nl…
Het interview met Moyo – cgi.omroep.nl…

En de crux in het akkoord:

Europa is ook bereid vormen van legale migratie uit te breiden. (RTL)

Je hebt geen enkele vorm van zicht op een oplossing, maar je gaat wel al vast op je rug liggen om nog meer over je heen te laten lopen. Waarom onderhandelen die kleuters van de EU altijd alsof ze bij voorbaat al besloten hebben als verliezer uit de onderhandelingen te willen stappen? Hebben ze nooit in het echte leven onderhandelingen gevoerd? Hebben ze altijd alleen  maar vanachter hun bureautje in hun pak met stropdas zitten fantaseren? We zouden ze bij wijze van spreken naar Colombia moeten sturen en ze daar een container coke laten bestellen, terwijl er een gangster tegenover ze aan tafel zit met mes en pistool op tafel. Als deze schoothondjes dat overleven dan kunnen we eens overwegen om ze echte onderhandelingen toe te vertrouwen. Je geeft niet eerst 1.8 miljard weg en bedelt dan of die Afrikaanse dictators misschien een heel klein beetje naar je willen luisteren. Zo werkt het niet in de wereld. Ze lachen je in je onnozele smoelwerk uit en eisen gerust nog een paar miljard extra, terwijl ze de volgende lading nutteloze Afrikanen inschepen om hier het sociale stelsel om zeep te helpen.

Onderhandelen doe je vanuit een positie van kracht. En dat gaat als volgt: je legt eerst een zeeblokkade rond Afrika en je laat niet één bootje meer vertrekken. Elk bootje dat het waagt om meer dan 100 meter uit de kust te vissen, of wat dan ook, zink je meedogenloos af. Je schort alle ontwikkelingshulp op voor een jaar en vervolgens ga je op je handen zitten en wacht af tot Afrika bij je komt bedelen. Dan lach je hen in hun smoelwerk uit en vertelt ze dat ze naar de maan kunnen lopen. Dat kunnen ze niet, ze kunnen er nog niet eens heen vliegen, maar dat is NIET ons probleem. Vervolgens smijt je ze buiten en doet de deur dicht. BAM. Probleem opgelost en je houdt er nog geld aan over ook.

01

Geef mij eens één reden waarom Afrika zijn wangedrag zou verbeteren terwijl het voor wangedrag beloond wordt? Geef mij eens één reden waarom Afrika zijn gedrag zou verbeteren terwijl het bij verbetering niet langer beloond zal worden?

Die reden bestaat niet hè. Waarom is dat dan toch hoe de EU handelt?

 

Elsevier:

Van de storting van 1,87 miljard euro, wordt 1,8 miljard euro afgeschreven van de Europese begroting van de Europese Commissie. De ruim 70 miljoen euro die overblijft, moet worden betaald door 25 lidstaten van de EU en Noorwegen en Zwitserland.

Van alle lidstaten die de akte voor de oprichting van het fonds hebben ondertekend, levert Nederland de grootste bijdrage: 15 miljoen euro. Italië en België hebben 10 miljoen beloofd, terwijl onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje 3 miljoen euro zullen reserveren. Cyprus, Kroatië en Griekenland storten niets.

Ik zeg niks meer …

 

dossier ontwikkelingshulp >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on De EU beloont zijn afpersers, bedreigers en binnendringende aanvallers

 1. Wauso // 13/11/2015 om 15:09 //

  Je komt in een hotel.
  Je kijkt naar de muur.
  En wat ziet het oog.

  Timmerfrans was here !

  Die man heeft toch iets !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: