Nederlandse moskeeën gefinancierd door terroristen

“Ronselaar Parijse jihadist is Belgisch-Marokkaanse haatprediker Tarik Ibn Ali”

Bataclan-jihadist Omar Mostefai zou geronseld door zijn de omstreden Belgisch-Marokkaanse imam Tarik Chadlioui, ook bekend als Tarik Inb Ali. Dat meldt de Britse krant Daily Mail, die stelt beelden te hebben waarop het bewijs staat.

Mostefai is een van de drie mannen die een aanslag pleegden op de popzaal Bataclan, waarbij 89 mensen gedood werden. De 29-jarige Franse terrorist blies zichzelf daarna op. Zijn vinger werd in de popzaal gevonden, waardoor hij geïdentificeerd kon worden.

HLN >>

 

Prediker Chadlioui, die tot 2012 in Antwerpen woonde, wordt door de Britse krant The Daily Mail gelinkt aan de Franse terrorist Omar Mostefai. Bij de veiligheidsdiensten en binnen de moslimgemeenschap wordt verrast gereageerd.

Tarik Chadlioui is ook bekend onder de naam Tarik Ibn Ali. Hij gaf volgens de The Daily Mail haatpreken in de Parijse moskee Luce waar ook terrorist Mostefai kwam. In 2012 verhuisde de prediker met zijn gezin naar Egypte.

Hij liep de afgelopen jaren geregeld in het vizier van de Belgische veiligheidsdiensten, maar hij wordt als een ongevaarlijk prediker gezien. “Uit alle analyses komt hij naar voren als salafistisch, maar niet jihadistisch”, zegt een bron bij de veiligheidsdiensten.

Volgens diezelfde bron is Ibn Ali amper nog actief in Antwerpen. “Hij reist veel en predikt overal openlijk. In Egypte werd hij al een keer opgepakt. In alle landen waar men de man onderzocht, komt men tot de vaststelling dat het geen opruiende prediker is”, luidt het.

GvA >>

De PVV wil dat het college van burgemeester en wethouders een onderzoek instelt naar de financiering van de bouw van de moskee in Buiten. Het is al de derde keer dat de PVV bij het college aandringt op strenger toezicht bij deze moskee. Aanleiding om voor een derde keer vragen te stellen is een uitzending van EenVandaag afgelopen vrijdag. Daarin werd aandacht besteed aan de bouw van een islamitisch centrum in Gouda. Tarik Ibn Ali heeft daar een rol gespeeld bij het inzamelen van geld. De PVV vermoedt dat de man ook betrokken is bij fondsenwerving voor de moskee in Almere.

Dichtbij >>

Fundamentalistische imam Tarik Ibn Ali zamelt geld in voor moskee Saendelft

tarikDe Belgisch-Marokkaanse ‘haat’-imam Tarik Ibn Ali is betrokken bij de geldinzameling voor de Ar-Rahma moskee in Saendelft. In het filmpje dat in december 2014 voor de inzameling is gemaakt, roept hij op naar de inzamelingsacties in De Blauwe Moskee in Amsterdam te komen op 12, 13 en 14 december, en daar geld voor de nieuw te bouwen moskee te doneren.

Tarik is één van de meest succesvolle fondsenwervers in West-Europa, maar is ook bekend vanwege zijn extreme opvattingen over de Islam. Hij behoort tot de fundamentalistische salafitische stroming binnen de Islam. Hij heeft al grote sommen opgehaald voor moskeeën en steun aan strijders in Syrië.

De Orkaan >>

De moslimgemeenschap in Gouda is al maanden druk bezig 2,5 miljoen euro binnen te halen. De drie plaatselijke moskeeën willen in een voor­malige kazerne een grootschalig islamitisch centrum opzetten, El Wah­ da, met een gebedsruimte voor duizenden gelovigen en tal van andere faciliteiten. Daarvoor organiseren ze benefietbijeen­komsten waar moslims hun plicht tot liefdadigheid (sadaqa) kunnen nakomen. Dat doen de moskeeën niet alleen. Gouda heeft ook de hulp ingeroepen van predikers en fondsenwervers uit het Midden­-Oosten.

Grote trekpleister is de charismatische Tarik ibn Ali, die al meerdere ma­len vanuit uit Egypte is ingevlogen. Goedlachs maar dwingend zien we hem op YouTube­filmpjes islamitische Goudenaren aanzetten tot gulle gaven: de stapel briefjes van vijftig groeit zienderogen. Op een ander filmpje figureert ook sjeik Faisal al Hashimi uit Koeweit als gastspreker bij een benefiet. De buitenlanders zijn geen doorsnee moslims, maar aanhangers van een specifieke richting: het ultra­orthodoxe salafisme.

VN >>

 

Comments zijn gesloten.

7 Comments on Nederlandse moskeeën gefinancierd door terroristen

 1. G.Deckzeijl // 19/11/2015 om 00:09 //

  @likoednederland, 18-11-2015, 22:32
  Vertel dat eens aan Job Cohen, Lodewijk Asscher en consorten!

  Like

 2. Ik was2 jaar werkzaam in Gouda van 1998 tot 2000 en Gouda was toen al een broeinest met veel problemen erger dan in DenHaag Schilderswijk in die tijd. Veiligheidsdienst zal er een razia moeten houden gezien aanslag in Frankrijk. Het zal mij niet verbazen als vanuit Gouda de 1e aanslag beraamd zal worden.

  Like

 3. G.Deckzeijl // 19/11/2015 om 08:53 //

  @Guardia, 00:51
  Wedden dat er op dit moment aanslagen beraamd worden en de “uitvoerders”
  bij veiligheidsdiensten (kuch) in beeld zijn.???
  Precies zoals dat het geval was met klootzak M.Bouyeri die Theo van Gogh afslachtte,
  die was toch ook al in beeld bij de AIVD.???

  Like

 4. Ja denk ik ook en vandaar dat ik Gouda aanhaalde. maar zo onberekenbaar als ze zijn kan het ook in Amsterdam beraamd worden.

  Like

 5. En ze zullen net als de Fransen telaat zijn. Je moet nu al het leger zichtbaar inzetten en zwaar bewapend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: