Balkanlanden laten enkel nog Syriërs, Irakezen en Afghanen door

Servië, Kroatië en Macedonië laten sinds donderdag niet langer alle vluchtelingen door die via de Balkanroute hun landsgrenzen willen oversteken. Enkel asielzoekers uit Syrië, Irak en Afghanistan krijgen groen licht.

Dat heeft Melita Sunjic, woordvoerster van de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) in Belgrado, aangekaart.

De autoriteiten van de drie landen hebben het nieuwe systeem in de nacht van woensdag op donderdag geïmplementeerd, in een gezamenlijk initiatief om een halt toe te roepen aan de eindeloze stroom vluchtelingen. De meeste vluchtelingen vragen in Duitsland asiel aan.

Knack >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: