Politie houdt islamkenner Montasser AlDe’emeh voor terrorist

Goh, een moslim die in de slachtofferrol kruipt. Doen ze anders nooit. Kuch.

Jihadkenner en onderzoeker aan de Universiteit van Nijmegen Montasser AlDe’emeh is vanmiddag het slachtoffer geworden van enkele agressieve Brusselse agenten die hem voor een terrorist hielden. Het verhaal, dat AlDe’emeh vanavond ook in De Afspraak deed, staat op de Facebookpagina Tussen Vrijheid en Geluk. De politie zegt de zaak te bekijken.

AlDe’emeh vertelt hoe een van de agenten vroeg welke talen hij sprak, waarop hij “Nederlands, Frans, Engels en Arabisch” antwoordde. Waarop de agent vertelde dat “hier geen Arabisch gesproken wordt”.

Ze deden mijn koffer open en ze zagen dozen met exemplaren van ons boek De Jihadkaravaan.”

“Ik ergerde me aan hen, en hoe harder ik me ergerde, hoe harder ze me tegen de auto duwden. Omstaanders stopten en begonnen foto’s te nemen, alsof ik een terrorist of een crimineel was. Wat een vernedering. Ik ben nog altijd in shock.”

Na een kwartier kreeg AlDe’emeh de vraag om te vertrekken. Hij eiste naar eigen zeggen een uitleg voor de harde aanpak, maar kreeg die niet. Integendeel, agenten zouden gedreigd hebben hem een boete voor foutparkeren te geven. De jihadkenner diende een klacht in tegen de agenten. “De verklaring was dat ik op een “terrorist” leek die ze zochten. Ik laat dit niet passeren”, klinkt het in de Facebookpost. “Die agenten gedroegen zich racistisch.”

HLN >>

Toevallig figureerde Montasser hier laatst ook al:

Liegen als een islamiet

Islamoloog Montasser AIDe’emeh vangt na de aanslag in Parijs in zijn kenniscentrum ‘De weg naar’ geen jongeren meer op die nu nog naar Syrië vertrekken. “Er moet nu een krachtig signaal komen dat ze niet meer welkom zijn in ons land. Na 4 jaar oorlog in Syrië moet men eindelijk beseffen tot wat IS in staat is. De sociale vrede in het westen is in gevaar”, aldus AIDe’emeh.

Dat zo veel jongeren vatbaar zijn voor de gewelddadige IS-interpretatie van de islam is volgens AIDe’emeh niet alleen het gevolg van het feit dat ze worstelen met hun identiteit, hun frustraties en de grote wereldproblemen, maar ook dat ze de geschiedenis van de islam niet kennen.

Nergens in de koran is echter sprake dat moslims naar een homogeen gebied moeten streven zoals IS doet of niet-gelovigen moeten doden. HLN >>

Leugenaar:

01

0159

Hier >>

Update

Politie: ‘AlDe’emeh filmde agenten en militairen’

De politie had concrete redenen om Montasser AlDe’emeh gisteren aan een controle te onderwerpen. Dat heeft de Brusselse korpschef Guido Van Wymeersch verklaard. Volgens Van Wymeersch traden zijn agenten ‘zuiver’ op en hitste AlDe’emeh zelf voorbijgangers op tijdens de controle. AlDe’emeh neemt geen genoegen met die uitleg. ‘Ze wisten wie ik was’, zegt hij.

‘Er reed een verdacht voertuig rond onze politie- en militaire posten en vanuit dat voertuig werden beelden genomen van onze agenten en militairen’, verantwoordde korpschef Van Wymeersch vandaag de controle. ‘Dat voertuig werd intern geseind, en ik ben blij dat mijn collega’s gisteren waakzaam waren en dat voertuig opgemerkt hebben.’

‘Die meneer (AlDe’emeh, red.) zat effectief aan boord en daar werd een controle op uitgevoerd’, aldus Van Wymeersch, die AlDe’emeh op zijn beurt beschuldigde van opruiing. ‘Deze man heeft omstaanders opgehitst tegen de politie, ook dat is een strafbaar feit.

De Standaard >>

 

Comments zijn gesloten.

4 Comments on Politie houdt islamkenner Montasser AlDe’emeh voor terrorist

 1. Zoek de groene monsters met gele bollen!
  http://nageltjes.be/wp/?p=19838#more-19838

  Like

 2. The “Belgian academic” turns out to be Montasser Alde’emeh, a “Palestinian” who describes Muslim terrorism against Jews as “legitimate”.

  http://www.frontpagemag.com/fpm/261089/what-isis-really-wants-kill-you-daniel-greenfield

  Like

 3. G.Deckzeijl // 11/01/2016 om 14:39 //

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: