ISIS Training Militants On Commercial Flight Simulators In Libya

Islamic State militants in Libya are learning how to fly commercial jets in large simulators imported from abroad, according to reports from Arabic media.

ISIS is reportedly training pilots in the Libyan city Sirte using large and comprehensive flight simulators, Libyan officials told an Arabic daily Wednesday according to Ynetnews. ISIS has an estimated 3,000 fighters in Libya and has controlled Sirte for several months.

“The simulator is about as large as a small car, and simulates every facet of flight including air-to-ground communications,” the sources said. A group of ISIS commanders reportedly obtained the simulator in October and have at least one other simulator, which they are using to train fighter pilots.

If ISIS strengthens its hold in Sirte, it could gain direct access to the Mediterranean and southern Europe.

Daily Caller >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on ISIS Training Militants On Commercial Flight Simulators In Libya

  1. Hier mogen wij ons ook serieuze zorgen maken om dit nieuws, als het een civile training betreft zal het misschien gaan om straks burgertoestellen te kapen en als bom te gebruiken, als het militaire flichtsimulator betreft is het misschien voor buitgemaakte toestellen te bemannen voor de strijd in het MO. Nog maar even afwachten op verdere berichtgeving.

    Like

  2. Ik vraag me af waarom Foly wel is onthoofd en Henén niet. Vind het vreemd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: