IS wordt serieus in Afghanistan en slacht Taliban

Van mij mogen ze. Laten we alle Westerse troepen terugtrekken en wachten tot de rook opgetrokken is. Kan een paar eeuwen duren, maar dan is er ook geen mosselmaniak meer over daar. Maar lever ze geen wapens, transportmiddelen, technologie of wat dan ook. Dat wordt toch maar tegen ons gebruikt. Hek er om en vecht het maar uit, maar dan wel tot de laatste man. Westerse machten konden die terreurtalibs niet verslaan. Laat islam islam maar verslaan. Kijken wij wel toe vanuit een paar drones.

IS zou de hoogste Taliban leider Mullah Akhtar Mansour gedood hebben tijdens een ontmoeting van commandanten.

01

IS zou zichzelf hebben ingegraven in de oostelijke bergen van Afghanistan en van daar uit de Taliban bestrijden:

01

IS zou de de lokale Taliban verslagen hebben en al in 25 van de 34 Afghaanse districten jihadi’s rekruteren.

01

Ontevreden Taliban, Pakistaanse Taliban, Tsetsjenen en Uzbeken zouden zich verenigen onder de IS afdeling Wilayat Khurasan. Schattingen gaan uit van tussen de 1200 en 1600 IS-fanaten. Volgens de The Times. Het lijkt er op nu de expansie in Irak en Syrië ten einde komt IS zijn aandacht meer verlegd naar andere gebieden; Libië, Yemen en Afghanistan onder andere.

IS lijkt over meer geld te beschikken dan de Taliban en lokalio’s berichten over gruwelijke praktijken zoals we die van IS gewend zijn. Een propaganda video van Wilayat Khurasan laat een rij mannen zien aan een ketting met explosieven die vervolgens opgeblazen worden.

Daily Mail >>

Telegraph >>

 

Comments zijn gesloten.

3 Comments on IS wordt serieus in Afghanistan en slacht Taliban

  1. Alles gelezen over BlackFlags Ebooks. Ik heb maar een conclusie, heb vorige week al aangegeven hoe de zuidgrens met Turkije te behandelen. tevens gewaarschuwd voor bezetting IS in Libië, vervolgens Tunesië en verder Marokko. Indien deze hele strook niet wordt aangepakt heeft IS vrij spel naar het Noorden. Vanuit Afghanistan is het ook een strategische zaak voor de Russen om hier alles te vernietigen, zoniet een invasie vanuit het Oosten. Bij het ontwaken van Europa kunnen we de haarden in Europa zelf bestrijden, ik meen echt bestrijden.
    Er liggen kansen, maar wel radicaal en definitief, zoniet Armageddon voor Europa. Poetin zal moeten doorzetten, stopt hij onder druk van Navo of iets anders dan heeft hij verloren.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. IS wordt serieus in Afghanistan en slacht Taliban | rechtsaf doorzee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: