Dick Schoof wil salafisten als ‘buffer’

Elsevier U schreef in september met de AIVD een nota over het salafisme. Kernwoord was ‘verdraagzaamheid’. Geeft u niet zo het signaal af dat Nederlandse autoriteiten schapen zijn? En is dat niet riskant?

Schoof: ‘Wij verdedigen onze rechtsstaat en dan grijp je niet naar middelen die onver­enigbaar zijn met de normen en waarden die daarbij horen. Iemand uit een totalitair ­regime zal altijd zeggen dat wij sukkels zijn.
Wij nemen gebalanceerde maatregelen. Wij maken onderscheid tussen apolitiek salafisme, politiek salafisme en jihadi salafisme. Alleen die derde vorm gaat over de drempel van haat zaaien en oproepen tot geweld. Daar treedt ook het OM zo mogelijk tegen op. Tegen die andere vormen nog niet, maar de diensten en anderen letten wel scherp op verschuivingen.’

Elsevier U kunt er toch van uitgaan dat ook het apolitieke en het politieke salafisme het voorportaal zijn van jihadisten?

Schoof: ‘Dat is mogelijk. Deskundigen zijn het daar niet over eens. Het simpele feit van salafisme betekent niet dat je een individu kunt oppakken en het land uitgooien. We willen bereiken dat salafisten zich van het jihadisme distantiëren en een buffer vormen.
Buitenlandse geldstromen naar moskeeën of andere instellingen worden pas onder de loep genomen als daar de basis wordt gelegd voor een gewelddadige islam; dat is maatwerk. Het is simpelweg niet verboden om geld te sturen of te ontvangen.’

Elsevier >>

h/t BertG.

Gebeurt hier gelukkig niet, wij hebben Dick Schoof: “Schutter San Bernadino kreeg ten onrechte visum”

Hey Dick Schoof, ook deze twee kwamen met de ‘vluchtelingenstroom’ mee

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding is niet van plan te werken voor zijn geld

De veiligheids- en inlichtingendiensten dienen gezuiverd te worden

NCTV: Terreurdreiging toegenomen

Nederlandse veiligheidsdiensten in dienst van de jihad

Stop een banaan in je oren dan hoor je ze niet meer

Nationaal terrorisme-coördinator is de weg kwijt

 

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Dick Schoof wil salafisten als ‘buffer’

 1. Die Schoof komt met veel retoriek, maar ik kan niet echt zeggen, dat ik hem een grotere Vol-Idioot vind dan b.v. SamSom en/of Asscher en nog 100 anderen die ik zo kan benoemen. Zitten wij misschien niet in een land vol met incompetente sukkels. Waar is 1-oog !

  Like

 2. Ja wauso, dat is het ons kent ons circuit.
  Niemand op welke plek dan ook, heeft enige kennis waar ze over oordelen.
  Het zijn een soort van managers geworden in den Haag.

  Ik had ergens een lijstje gezien van ze loopbaan.
  Uit het onderwijs en daarna vreemde hoge plekken/functies.

  Like

 3. Cool Pete // 20/12/2015 om 20:40 //

  Dhr. Schoof is ZOO DESKUNDIG, dat hij geen flauw benul heeft wat hij zegt ……
  Hopeloos.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: