Zeven ‘haatimams’ geweigerd voor conferentie in Eindhoven, organisatie stapt naar rechter

EINDHOVEN – Burgemeester Rob van Gijzel heeft zeven imams verboden om later deze week te spreken op een islamitische conferentie in Eindhoven. Dat schrijft hij dinsdag in een brief aan de organisatie van de conferentie, Stichting Waqf. De geweigerde sprekers zouden zich negatief uitlaten over Joden en homoseksuelen. Stichting Waqf het oneens met het besluit en stapt naar de rechter.

Over de omstreden komst van sjeik Abdullah Al Muslih werden eerder deze maand al vragen gesteld door de Lijst Pim Fortuyn in de Eindhovense gemeenteraad en de Tweede-Kamerfractie Groep Bontes/Van Klaveren. Minister Van der Steur gaf eerder aan te kijken of hij de komst van enkele predikers naar Eindhoven met kerst kon tegenhouden.

Overigens behoort sjeik Al Muslih niet tot de door de gemeente geweigerde sprekers. Eind mei kwam Al Muslih ook naar Eindhoven om te spreken op een conferentie van Stichting Waqf. Zijn komst stuitte onder meer de lokale LPF-fractie tegen de borst, maar werd ook toen door burgemeester Rob van Gijzel toegestaan.

De sprekers zouden met hun uitspraken haatzaaien en terrorisme verheerlijken, claimt de burgemeester in de brief naar de stichting. Volgens de voorzitter vormen de sprekers echter geen enkel gevaar voor Nederland of Europa. “Wij hebben de conferentie al vijfentwintig jaar gedaan zonder enkele verstoring van de openbare orde”, claimt hij.

Contact tussen Van Gijzel en NCTV
De conferentie wordt van 24 tot en met 27 december gehouden in de Al-Fourkaanmoskee in Eindhoven. Op de site wordt de komst van veertien sprekers aangekondigd, maar de gemeente zegt enkel over tien mensen door Stichting Waqf geïnformeerd te zijn.

Omroep Brabant >>

De Al-Fourkaan moskee, oftewel de 9-11 moskee.

Er worden dan wat sprekers geweigerd. De moskee had er trouwens maar 10 van de 14 opgegeven. Maar het is keer op keer raak in deze tent. Wanneer wordt die kazerne nou eens gesloten dan, Van Gijzel?

Comments zijn gesloten.

3 Comments on Zeven ‘haatimams’ geweigerd voor conferentie in Eindhoven, organisatie stapt naar rechter

 1. c.m.j.kunen // 22/12/2015 om 14:35 //

  Bedankt burgemeester een geweldige beslissing. Als de rechtbank nu ook maar zo verstandig is.

  Like

 2. G.Deckzeijl // 22/12/2015 om 14:41 //

  Mail op poten gestuurd naar de LPF-fractie in Eindhoven.
  Aan de lezer: via de knop moskeeën zijn kazernes vindt u de meeste info.

  Like

 3. G.Deckzeijl // 22/12/2015 om 14:46 //

  Mededeling voor inwoners van Eindhoven:

  Is eigenlijk bedoeld voor het hele Westen.!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: