Kristallnacht Judenrein: De laatste mode in Zweden

Door: Anna Berg. Vertaling: Fubar.

Soms denk ik dat de rest van de wereld in een parallel universum leeft: een universum waar Israël een apartheidsstaat is en Palestijnen hun eigen land verdienen. Uiteindelijk, zijn zij de oorspronkelijke inwoners van Israël sinds, wel, sinds de tijd van de dinosauriërs volgens henzelf. In dit parallelle universum, zijn mes aanvallen door onderdrukte Palestijnen begrijpelijke acties, in feite zijn het waarschijnlijk onschuldige incidentjes door Palestijnen die nogal vatbaar zijn voor ongelukjes, struikelen met een mes in de hand terwijl die dwaze Jood net in de weg liep. Een universum waarin het niet toegestaan is je burgers te verdedigen op enige manier, in welke vorm dan ook, een universum waar iedereen en alles dat uit Israël komt slecht is. “Laten we de terroristen belonen en de enige democratie in het Midden-Oosten aanvallen! Dat is het juiste om te doen! Maar we zijn geen antisemieten, NEE, NEE! (feitelijk hebben we allemaal Joodse vrienden), alleen een beetje kritisch op de Israëlische staat, of wat we meestal aanduiden als: de fascistische zionistische entiteit en land dat Palestina bezet houdt.”

 01

En dan is daar mijn geboorteland Zweden, het is niet alleen als een parallel universum, maar van buiten af er naar kijkend, is het als een kleine vissekom, waar alle vissen plotseling volkomen doorgedraaid zijn, wat voor iedereen die van buitenaf naar binnen kijkt volkomen duidelijk is, is mist voor hen.

In Zweden, het land dat zichzelf graag een humanitaire supermacht noemt, dat zichzelf er op beroemt meer immigranten te verwelkomen dan de meeste landen, dat er een grote zaak van maakt tolerant en niet-racistisch te zijn, lijkt één minderheid die onder hen leeft vergeten te zijn: de Joden.

Waar zijn de doorgedraaide visjes mee bezig geweest de laatste tijd? Vandaag, maandag 9 november, is de herdenking van de Kristallnacht, het begin van de holocaust. Door heel Zweden, in naam en ter herdenking van deze gebeurtenis, zijn er bijeenkomsten georganiseerd tegen antisemitisme, racisme, nazisme, en anti-Ziganisme (?, Fub). Alleen vergeten velen het antisemitisme gedeelte. Zou je me geloven als ik je vertel dat er bijeenkomsten zijn waar geen Joden zijn toegestaan? Waar de Joodse gemeenschap van de stad niet uitgenodigd wordt? Ja, dat heb je goed gehoord.

Geen. Joden. Toegestaan.

Langzaam maar zeker wordt deze jaardag gestolen door andere groepen, die het in een publiek anti-racisme protest hebben omgevormd, en het wordt elk jaar erger. Er is niks mis met een bijeenkomst tegen racisme, maar waarom moesten ze ONZE bijeenkomst kapen en het veranderen in HUN bijeenkomst? Ze spugen op onze herinneringen en onze geschiedenis en alle onschuldige Joden die vermoord werden gedurende de holocaust. Het is een schande en ik moet er van kotsen.

De Kristallnacht was een pogrom tegen Joden door heel Nazi-Duitsland en Oostenrijk op November 9-10, 1938, uitgevoerd door paramilitaire SA-strijdgroepen en niet-Joodse burgers. Duitse autoriteiten keken toe zonder in te grijpen. De benaming Kristalnacht komt van het gebroken glas, dat de straten vulde, van Joodse winkels, gebouwen en synagoges waar de ramen van waren ingegooid. Daar boven op werden Joodse huizen, scholen, ziekenhuizen en begraafplaatsen geplunderd en vernietigd. In totaal gingen er meer dan duizend synagogen in vlammen op, werden er meer dan 7000 Joodse zaken beschadigd of verwoest. Honderden Joden werden vermoord, en 30.000 werden er gearresteerd en in nazi-concentratiekampen gestopt. Toch, in sommige beschrijvingen van deze bijeenkomst, zijn Joden geen Joden maar enkel mensen, zijn synagogen tempels, en ondanks dat er duizenden winkels en ondernemingen vernietigd zijn, heeft men het over ‘slechts een paar’. Noch wordt het feit vermeld dat zovele Joden vermoord werden en naar de kampen gestuurd werden. Feitelijk, in één beschrijving (van 150 woorden) wordt het woord Jood niet één keer genoemd. In plaats daarvan is er geleuter over aanvallen op ‘vluchtelingkampen en moskeeën’ in Zweden, en iets algemeens over kwetsbare minderheden. Met andere woorden, als je niet weet wat de Kristallnacht was, zou je één van deze bijeenkomsten bij kunnen wonen, zonder te weten (te komen) wat er 70 jaar geleden gebeurde met de Joden, en alleen de Joden. En, toen één van de organisatoren hiermee geconfronteerd werd, zei die dat de Joodse gemeenschap (Umeå in dit geval) niet uitgenodigd was (hier moet je even voor gaan zitten), omdat dat tot conflicten zou kunnen leiden “die oncomfortabel zijn voor de Joden.”

En dit is niet nieuw, het is al jaren gaande. Ik herinner me dat ik een aparte rustige herdenking met de Joodse gemeenschap bijwoonde in Gothenburg een paar jaar geleden, ver weg van de luide anti-Israëlische massa die de officiële bijeenkomst organiseerde. Nu pas besteden sommige media hier aandacht aan, maar het is lang niet genoeg. We weten allemaal dat als de Joden één of andere herdenking van de moslim minderheid in Zweden gekaapt zouden hebben, dat er dan koppen in alle kranten gestaan zouden hebben en er oorlogsoproepen zouden klinken van islamisten, moslim groepen, extreem links, de BDS beweging, en wie ook nog maar meer Joden haat en Israël ( en dat zijn er nog al wat in Zweden, zo blijkt).

Misschien zouden we meer kabaal moeten maken, en meer aandacht vragen. Misschien is het tijd dat we naar buiten gaan en luidkeels verkondigen hoe oneerlijk en hypocriet onze bejegening is, de vergeten minderheid. Maar dat doen we nooit. Geen idee waarom. Misschien gaan we er van uit dat dingen zullen veranderen, dat mensen wakker zullen worden, dat het later beter wordt … Wacht, dat klinkt bekend. Wanneer zeiden we dat ook weer? Net voor de Kristallnacht, niet? Ik gok dat ook wij niks van de geschiedenis geleerd hebben.

Nu kan ik me niet druk maken om de randgevallen in dit parallelle universum, wat mij betreft zijn zij een verloren zaak – maar het gaat om die mensen die in het midden gevangen zitten, die we zouden moeten bereiken.

Dit is slechts één van de onrechten die ons aangedaan worden, slechts eentje in een rij van gebeurtenissen waarin we worden behandeld alsof we niet bestaan en er niet toe doen. En toch, is dit slechts het begin. Waarom zijn wij niet op straat en eisen om gezien te worden? Waar zijn onze strijdkreten, ons protest? Waarom accepteren wij deze behandeling? Waarom zijn wij zo stil? Zijn we (doof)stom? Er aan gewend?

Luister. Let goed op. In 2015 sluiten ze de Joden uit om de herdenking van de Kristallnacht bij te wonen. Lees het nog eens ! Uitgesloten. Niet welkom! Ze hebben het gekaapt, net als ze het woord ‘Zionisme’ gekaapt hebben en verbasterd tot iets wat het niet betekent, iets fascistisch en slechts. Ze verspreiden leugens, propaganda, en de door Fatah en Hamas herschreven geschiedenis, terwijl ze Israël boycotten. Binnenkort zal het hele land Judenrein zijn en zullen ze nog steeds janken om Israël, het enige land in de wereld waar we geen vergeten minderheid zijn.

Hoe vechten we terug? Is het een verloren strijd? Daar kan ik niet aan denken. Dat is niet acceptabel. We moeten vechten! We moeten ons verenigen en terugvechten. We moeten stoppen met stil te zijn en onze ruggen rechten. We moeten het uitschreeuwen. Protest. Creëer een enorme hoop ‘balagan’ (Hebreeuws voor chaos?). Dit is niet in orde, ook niet in een parallel universum.

Remember, Am Yisrael Chai are not just words – they have a meaning and it’s about time we show the world this.

Originele artikel:

http://blogs.timesofisrael.com/judenrein-kristallnacht-the-latest-fashion-in-sweden/

zie ook:

islam nazisme en antisemitisme >>

 

 

 

 

 

 

 

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Kristallnacht Judenrein: De laatste mode in Zweden

 1. Horatius // 23/12/2015 om 10:40 //

  Zweden is een land wat op de nominatie staat gedomineerd te worden door de Islam en dus komen de Joden automatisch in het verdomhoekje.

  Om het de religieuze baardmannen naar de zin te maken worden de joden op subtiele wijze gediscrimineerd en hun eventuele emigratie naar Israël zou heimelijk worden toegejuicht.
  Veel Zweedse Joden komen oorspronkelijk uit Denemarken, tijdens de 2e wereldoorlog werden zij door het Deense Verzet met schepen naar het neutrale Zweden overgebracht om ze zodoende te behoeden voor transport naar de Duitse vernietigingskampen.

  Toen werden ze op humanitaire gronden opgevangen, nu de moslims een steeds dominantere positie innemen in de Zweedse samenleving vindt er een omslag plaats in het denken over de Joodse gemeenschap.

  In ons land is een dergelijke mentaliteit ook al zichtbaar, hier worden Joden straffeloos afgetuigd door met name Marokkaanse jongeren. De Overheid treedt hier niet of nauwelijks tegen op, want men is bang voor grootschalige rellen en dat wil men ten koste van alles voorkomen.

  Het is opmerkelijk dat in het verleden Cohen en nu Asscher hier geen uitgesproken standpunt over innemen.
  Deze twee namen waren ook prominent aanwezig in de Joodse Raad die tijdens de vorige Bezetting de Duitsers van dienst waren bij de geruisloze en uiterst efficiënte afvoer van Joden naar kamp Westerbork.

  Om hun eigen hachje te redden, wordt hier en daar beweerd, maar dat bleek in de harde praktijk een misrekening.

  Like

 2. G.Deckzeijl // 23/12/2015 om 14:37 //

  @bari1951, 11:51
  Waarom kan op die site niet gewoon gereageerd worden zoals HIER.?
  Waarom dwingen jullie mensen bv. in te loggen middels dat gedrocht
  van moslimvriendje Mark Zuckerberg.???
  https://fubar.mobi/2015/09/29/facebook-ik-hou-er-niet-van/
  Tot slot nog een tip voor je:
  Vandaag 150 Palestijnse fabels gekocht.
  Handig alfabetisch gerangschikt naslagwerk van Palestijnse leugens,
  lees: taqiyya over Israël

  Like

 3. @Horatius // 23/12/2015 om 10:40 /

  Job Cohen is een enorme lul, maar geen familie van de Cohen van de Joodse raad. Asscher wel.

  Like

 4. Horatius // 23/12/2015 om 22:08 //

  @Fubar,

  Bedankt voor de info, maar wel opmerkelijk dat deze namen in deze roerige tijden weer een rol spelen.

  Like

 5. G.Deckzeijl // 23/12/2015 om 23:17 //

  Héé Horatius, wéét je nog wel..???

  Like

 6. Peter Kneepkens // 24/12/2015 om 00:25 //

  helemaal mee eens

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Kristallnacht Judenrein: De laatste mode in Zweden | Rechtsaf doorzee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: