Syrische jihad-imam die geweigerd werd te spreken in Eindhoven was ook betrokken bij de bouw van essalam moskee Rotterdam

 

Opvallend is ook dat deze spreker niet door de 9-11 moskee op de sprekerslijst gezet was. Blijkbaar beseften ze dat ze een grens overgingen. Terwijl ze elke denkbare grens al lang overschreden hebben.

Carel Brendel:

Al-Tabtabae, aldus De Telegraaf in 2007, was bestuurder van een islamitische stichting die betrokken was bij de bouw van de Essalam Moskee in Rotterdam, een project van de Moslimbroederschap. “Ook moskeetopman (Abderrazak) Boutaher was enige tijd bestuurder van de stichting maar zegt deze week van niets te weten.” Ironisch genoeg verwijt Boutaher acht jaar later het zittende moskeebestuur dat het onder invloed staat van salafisten en Moslimbroeders uit het Midden-Oosten.

Hoe het ook zij, in latere berichten op website Al-Monitor kunnen we lezen dat Al-Tabtabae een inspiratiebron vormde voor jonge Koeweitse jihadisten en als financier werd gezien van de Syrische jihadgroepen.

Uitgerekend de omstreden jihadfinancier Al-Tabtabae stond niet op de flyer waarmee Al-Fourqaan de conferentie aankondigde. Kwam de Koeweitse sjeik pas op het laatste moment in beeld als spreker of hoopte manager Nasr al Damanhoury de aandacht van sjeikwatchers te vermijden door jihadfinancier Al-Tabtabai welbewust buiten de publiciteit te houden? In het laatste geval heeft deze voorzorg dus averechts gewerkt.

Precies twee weken geleden kwam essalam ook al in opspraak door banden met IS.

Ophef over ‘IS-uitspraken’ in Essalam

De PvdA in Rotterdam wil opheldering over een videofilmpje waarin een persoon in de Essalam Moskee omstreden uitspraken zou doen over IS. Op het filmpje is te zien hoe een man bezoekers van het Rotterdamse gebedshuis toespreekt over het conflict tussen het moskeebestuur en een deel van de bezoekers.

Volgens de ondertiteling  – het geluid is zeer slecht – zegt de man dat hij bestuurslid Nooh heeft gevraagd waarom de Verenigde Arabische Emiraten met de rest van de wereld tegen terreurbeweging IS vecht.  ‘Zij zijn toch ook moslims’, zou hij op een gegeven moment zeggen. AD >>
Fubar >>
Goh, weer een salafistische door de moslimbroederschap gefinancierde moskee.
Zeg Marcouch, leg me nog eens uit wat het verschil ook weer is tussen de door jou aangehangen moslimbroederschap en het salafisme?
01
Fubar >>
Goed, ik denk dat we dat 9-11 tuig wel bij de lurven hebben. En elke info die ik er nog over tegenkom zal ik blijven melden.
Het essalam-fiasco lijkt me een mooie volgende om te slopen. De banden met terreur zijn te duidelijk.
Stapje voor stapje vechten we terug. Straat voor straat, wijk na wijk, moskee na moskee. Tot ook de laatste Marcouch opgesodemieterd is uit ons land.
Aboutaleb bij essalam naast een terrorist:
01
Ja, ook jij Abou.

 

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Syrische jihad-imam die geweigerd werd te spreken in Eindhoven was ook betrokken bij de bouw van essalam moskee Rotterdam

  1. Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: