Saoedi’s verklaren VS de totale olieoorlog

Saoedi-Arabië gaat bezuinigen, voor het eerst in lange tijd. Het doel: het vernietigen van de Amerikaanse schalieproducenten. De gevolgen van dat beleid gaan verder dan een goedkope tank benzine aan de Nederlandse pomp.

De olieprijs daalt al maanden, tot grote vreugde van consumenten die glimlachend de tank van hun heilige koe volgooien. Maar voor oliebedrijven is het slecht nieuws, hun voorraden worden minder waard. En voor landen die voor hun inkomsten van olie afhankelijk zijn is de lage prijs ook slecht nieuws.

De belangrijkste speler op het oliefront is Saoedi-Arabië . Hun besluit om te gaan bezuinigen is een hele belangrijke stap, zegt RTL Z-beurscommentator Hans de Geus. “Hiermee verklaren de Saoedi’s de totale oorlog aan de schalieproducenten in de VS”, vertelt hij. Zij leggen zich dus neer bij een lage olieprijs om zo veel mogelijk productiecapaciteit in de VS kapot te maken én kapot te houden. De lage olieprijs is ‘a fact of life’ geworden in Saoedi-Arabië, waar ze zich op aanpassen.

RTLZ >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: