Documentaire over Ahmed Aboutaleb is voor de fans even slikken (**)

Ruzie over de documentaire is er in elk geval al. Aboutaleb snapt niet waarom de zelfmoord van zijn zus, een verhaal dat hij zelfs voor zijn vrienden zorgvuldig geheim heeft gehouden, moet worden geopenbaard. De makers vinden het wel degelijk relevant. Een man die zijn geschiedenis als arme Marokkaanse migrant maar al te graag gebruikt om zijn politieke ambities kracht bij te zetten, moet er niet raar van opkijken als ook de minder gepolijste episoden uit zijn leven op een goede dag worden geopenbaard.

De onderliggende gedachte: Aboutaleb is een onwaarachtige politicus. Een man die er alles aan zal doen om te voorkomen dat er een barst in zijn zorgvuldig opgebouwde imago komt. Een man die zich voordoet als een liberale moslim, maar in zijn privé­leven het religieus conservatisme omarmt. Een man die niet is wie hij lijkt te zijn.

Voor de fans is het even slikken: Aboutaleb blijkt een man met hele lange tenen. Een autoritaire bestuurder, niet behept met een al te groot gevoel voor humor, laat staan voor zelfspot. Een stijfkop die slecht tegen kritiek kan en snel in de ontkenning schiet.

Yep, een moslim.

De suggestie ligt er duimendik bovenop: islamitisch conservatisme speelt een belangrijkere rol in het leven van Aboutaleb dan hij toe wil geven. Zijn publieke beeld van vrijzinnigheid wijkt af van wie hij echt is. Hij bidt wel twintig keer per dag!

Een mohammedaanse godsdienstwaanzinnige.

verder huldigt hij het standpunt dat zijn geloof een privézaak is

Parool >>

Niet in jouw functie. Als je lid van ISIS zou zijn, en die zijn puur islamitisch, dan zouden we dat ook willen weten.

En het agossie zielige Marokkanen argument van de recensent daar heb ik al helemaal niks aan. Haatdragende idioten zijn niet zielig, maar gewoon wat ze zijn; islamitische haatdragende idioten.

Aboutaleb: ‘Ik bid 20 keer per dag’

filmpje bij Telegraaf >>

Dossier Aboutaleb >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Documentaire over Ahmed Aboutaleb is voor de fans even slikken (**)

  1. L. Hinnus // 31/12/2015 om 15:39 //

    Wat bijna niemand zich realiseert is dat Aboutaleb alleen burgemeester van Rotterdam mocht worden omdat de PvdA de Rotterdammers voor hun stemgedrag wilde straffen. De autochtone rotterdammers stemden massaal op Leefbaar Rotterdam en zijn daarom beloond!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: