Reden 389 waarom je nooit een moslim aan moet nemen

Strijd om gebedspauze escaleert: Cargill ontslaat 190 moslimarbeiders

In een Amerikaanse fabriek van het agro-industrieel concern Cargill is een bittere strijd losgebarsten om een gebedspauze. 190 moslimarbeiders zijn in staking gegaan omdat ze vonden dat ze niet genoeg konden bidden tijdens hun shift. Het bedrijf heeft hen de laan uitgestuurd.

Wie rookt, kent het probleem: rechtmatig kan men eigenlijk geen aanspraak maken op een rookpauze. Werknemers zijn op de goodwill van de onderneming aangewezen. Maar hoe zit het dan wanneer die korte pauze wordt aangewend om te bidden?

Onderhandelingen tussen de bedrijfsleiding, vakbonden en arbeiders draaiden op niets uit. Kort voor kerstmis bleven 190 moslimmedewerkers weg van het werk. Cargill waarschuwde hen: wie drie dragen ongewettigd afwezig is, wordt ontslagen. Op 23 december was het zover.

Onthutst
De raad voor Amerikaansislamitische relaties, een islamitische burgerrechtenorganisatie, reageert onthutst en spreekt over discriminatie.

HLN >>

En trap die veroordeelde terroristen van CAIR eens het land uit.

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: