Cola en nootjes klaarzetten. De nazistische sjeiks vliegen de fascistische mullah’s in de haren

Nu zijn ze al tijden met elkaar in oorlog; in Irak, in Syrië, in Yemen. Dus er is feitelijk weinig nieuws aan de hand. Van mij schieten ze elkaars land tot de laatste zandkorrel aan poeder, er gaat weinig aan verloren. Komen wij de olie wel ophalen als jullie klaar zijn. Iran moet niet zo hypocriet lopen janken dat het hoofd van de VN mensenrechtenraad wat terroristen executeert, Iran hangt zelf altijd nog een veelvoud aan mensen op elk jaar.

Saoedi-Arabië: geen vluchten naar of handel met Iran

Saoedi-Arabië beëindigt al het vliegverkeer naar Iran, stopt elke commerciële relatie en verbiedt haar inwoners om naar Iran te reizen. Dat zei de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken, Adel al-Jubeir, maandag tegen persbureau Reuters. Zondag had het land al haar diplomatieke betrekkingen met Iran verbroken.

Volkskrant >>

Goed voorbeeld zou goed moeten doen volgen. Wij zouden ook alle betrekkingen met alle mohammedaanse landen moeten verbreken.

Mooi:

Bahrein, dat een merendeels sjiietische bevolking heeft maar wordt bestuurd door een soennitische elite, dreigt te worden verscheurd

Mooi:

Zeker twee soennitische moskeeën in Irak zijn in de nacht van zondag op maandag aangevallen met bommen en voor een groot deel vernietigd.

Saudi-Arabië snijdt banden met Iran door

De breuk is een reactie op de bestorming van de Saudische ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran zaterdagavond. Een menigte demonstranten, bewapend met stenen en vuurwerkbommen, wist de diplomatieke vertegenwoordiging binnen te dringen en brand te stichten.

Elsevier >>

Konflikt zwischen Iran und Saudi-Arabien: Es geht um viel, viel mehr

Hunderte Menschen hat Iran im abgelaufenen Jahr hingerichtet. Amnesty International zählte allein in den ersten sechs Monaten 2015 knapp 700 Exekutionen, – das waren durchschnittlich drei Hinrichtungen pro Tag. Menschen wurden an Baukränen aufgeknüpft, weil sie mit Drogen handelten oder außerehelichen Sex hatten, auch Minderjährige wurden nicht verschont.

Öl:

Saudi-Arabien und Iran sind die beiden mächtigsten Mitglieder der Opec. Der Kalte Krieg zwischen Riad und Teheran ist einer der Gründe für den Ölpreisverfall der vergangenen Monate. Lange drückte Saudi-Arabien die Preise, um den Rivalen auf der anderen Seite des Golfs zu schwächen, dessen Staatshaushalt zu 70 Prozent von den Erdöleinnahmen abhängig ist. Doch inzwischen haben sich die Vorzeichen geändert: Der niedrige Ölpreis hat dem Königreich 2015 ein Rekorddefizit von 90 Milliarden Euro beschert. Iran hingegen hat angekündigt, nach Aufhebung der Sanktionen bis zu eine Million Barrel Rohöl zusätzlich zu exportieren. Die Hoffnung der anderen Opec-Staaten auf eine Einigung zur Drosselung der Produktion dürfte sich nach dem Konflikt um Nimrs Hinrichtung zerschlagen.

Der Spiegel >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Cola en nootjes klaarzetten. De nazistische sjeiks vliegen de fascistische mullah’s in de haren

 1. G.Deckzeijl // 26/01/2016 om 07:26 //

  Het zal imiddels wel bekend zijn dat de sancties tegen die islamitische terreurstaat Iran
  werden opgeheven. Leve de handel(kuch).
  Maar nog steeds worden minderjarigen daar opgehangen, oa. wegens….
  “vijandschap tegen god…”.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4232285/2016/01/26/Iran-moet-executie-minderjarigen-stoppen.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: