De islamisering dendert door: Vrije dag suikerfeest en offerfeest op openbare scholen Amsterdam

Amsterdamse basisschoolbesturen staan open voor het invoeren van een algemene vrije dag voor het Suikerfeest, eventueel als vervanging van een christelijke feestdag. Daarmee reageren ze op het verzoek dat groep 8b van Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE) deze week richtte aan de gemeente.

Ze schrijven dat het tijd is niet alleen nog vrij te geven voor christelijke feestdagen. Scholen zouden ook dicht moeten op dagen als het Suikerfeest of het Offerfeest. ‘Omdat de aard van de bevolking ook verandert,’ aldus de elf- en twaalfjarigen van de gemengde school. De Amsterdamse bevolking bestaat voor ruim dertien procent uit moslims volgens cijfers uit 2012.

Het Breed bestuurlijk overleg van Amsterdamse basisscholen wil er zeker over praten. ‘Naast bestaande tradities is het belangrijk open te staan voor andere tradities,’ zegt voorzitter Herbert de Bruijne. ‘Als een groot deel van de bevolking er behoefte aan heeft, moet je daar op zijn minst over praten.’

Officieel
Scholen hebben een beperkt aantal flexibel in te zetten vrije dagen. Dus praktisch is het mogelijk. En er zijn al scholen die dicht zijn op islamitische feestdagen, maar dat is zelden officieel beleid.

Parool >>

islamisering >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: